Stiri - Editia din date de 13-02-2018

Arhiva stiri din data de:
13-02-2018 Stiri de ultima ora din

Un soldat declarat ”căzut la datorie” a apărut viu și nevătămat lângă mormântul său

International
Yemen: Fotografiile unui luptător al miliției Houthi, considerat „căzut la datorie”, îl arată pe acesta cum consumă droguri lângă propriul său mormânt.

Respectivul  luptător este considerat mort și a fost ”îngropat” de către miliția Houthi în provincia Dhamar, situată în centrul Yemenului.

Muhammad Hussein Saleh, un membru al miliției Houthi, poate fi văzut în imaginea distribuită pe rețelele de socializare cum consumă "khat" (un narcotic ușor, consumat cu predilecție în Yemen și cornul Africii) și pozează lângă un mormânt care poartă imaginea lui.

Rebelii Houthi au anunțat moartea acestuia, după care au îngropat cadavrul într-un cimitir din Dhamar.

Potrivit unor surse de la fața locului, luptătorul ”căzut la datorie" a dezertat în urma luptelor desfășurate în provincia Taiz  din sud-vestul Yemenului.

Milițiile Houthi au suferit mari pierderi în ultima perioadă, iar alți zeci de luptători ai acestei miliții șiite au dezertat. Cei care reușesc să scape de pe linia frontului și care izbutesc să nu fie capturați de către Houthi, sunt de regulă declarați morți de către acesta din urmă.

Miliția Houthi îi declară pe aceștia ”căzuți la datorie” și îi îngroapă în orașele lor natale.

Faptul că Mohammed Hussein Saleh a pozat lângă mormântul lui este un act de sfidare la adresa miliției Houthi, care i-a anunțat moartea, ca o declarație clară a dezertării sale.

Miliția Houthi refuză întotdeauna să permită familiilor luptătorilor căzuți în luptă să îi identifice  pe aceștia înainte de înmormântare, fără a explica motivul din spatele acestei decizii.

Familiile sunt obligate să îngroape sicriul și le este spus că trupul aparține unui membru al familiei lor.

Acesta nu este primul caz în care un luptător apare viu și nevătămat după ce a fost declarat mort în luptă. (Al-Arabiya)Va recomandam sa cititi si :
02
mai.
printul mostenitor saudit nu intrevede un dialog cu iranul in privinta siriei si yemenului
International
Printul Mohammed bin Salman, moștenitorul coroanei și ministrul Apărării din Arabia Saudită, a declarat, într un interviu televizat, că țara sa ar putea să zdrobească luptătorii aliați Iranului din Yemen, unde...

14
mar.
un avion militar al eau s a prabusit din cauza unei defectiuni tehnice
International
Un avion militar al Emiratelor Arabe Unite EAU s a prăbușit în Yemen din cauza unei defecțiuni tehnice, a anunțat coaliția arabă împotriva rebelilor șiiți yemeniți Houthi, a anunțat agenția de...

09
aug.
atac aerian asupra unui autobuz plin cu copii in yemen cel putin 43 de morti majoritatea cu varste sub 10 ani
International
Cel puțin 43 de oameni au murit și alți 61 au fost răniți, joi dimineață, într un atac aerian care a lovit și un microbuz plin cu copii care mergeau la...

20
mar.
gruparea jihadista statul islamic revendica atentatele din yemen soldate cu 142 de morti
International
Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatele care s au soldat vineri cu 142 de morți în Yemen, conform unui comunicat publicat pe internet și semnat de ramura SI din Yemen,...

05
dec.
yemen fiul fostului presedinte saleh cheama la razbunare dupa uciderea acestuia de catre houthi televiziune saudita
International
Fiul lui Ali Abdullah Saleh, fostul președinte yemenit ucis luni de rebelii houthi după ce a schimbat tabăra în războiul civil din țara sa, a chemat la răzbunare împotriva mișcării...


comments powered by Disqus
Foto:

Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte