Stiri de ultima ora

Un judecător a refuzat amânarea sentinţei în cazul fostului consilier al lui Trump Roger Stone

Un judecător a refuzat amânarea sentinţei în cazul fostului consilier al lui Trump Roger Stone
International
Un judecător federal a refuzat marţi să amâne pronunţarea sentinţei în procesul fostului consilier al lui Trump, Roger Stone, acuzat de corupere de martori şi de obstrucţionare a Congresului în contextul acuzaţiilor de colaborare între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia pentru alegerile prezidenţiale din 2016, relatează Associated Press.

Hotărârea judecătoarei Amy Berman Jackson vine în contextul în care preşedintele American Donald Trump i-a luat apărarea pe Twitter fostului său aliat spunând că nu ar trebui condamnat.

Echipa de avocaţi a lui Roger Stone a solicitat o rejudecare a cazului, iar marţi a încercat să obţină o amânare a sentinţei. Stone era pus pe speakerul telefonului biroului de avocatură când judecătoarea a decis că amânarea sentinţei care urmează a fi pronunţată joi „nu ar fi cel mai prudent lucru”.

Totuşi judecătoarea a sugerat că va amâna executarea sentinţei întrucât se aşteaptă rezultatul moţiunii de rejudecare a cazului.

Procurorii ceruseră o sentinţă mai aspră cuprinsă între 7 şi 9 ani de închisoare, însă procurorul general William Barr s-a opus recomandând o pedeapsă mai uşoară. Intervenţia lui a dus la demisia procurorilor de caz. Marţi ei au fost înlocuiţi cu alţi avocaţi ai Departamentului de Justiţie.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus