Stiri de ultima ora

Un general american susține că jihadiștii din Somalia sunt greu de învins

Un general american susține că jihadiștii din Somalia sunt greu de învins
International
"Punctul fundamental este că armata naţională somaleze trebuie să crească, să se angajeze şi să îşi asume responsabilitatea" securităţii ţării, a mai spus generalul.

Statele Unite, care operează în cooperare cu Uniunea Africană şi forţele de securitate somaleze, şi-au sporit numărul loviturilor: 35 în 2017, 47 în 2018 şi deja 12 în acest an, a detaliat el, adăugând că bombardamentele oferă o oportunitate trupelor locale să facă progrese.

Combatanţii shebab au fost alungaţi din capitala Mogadishu în 2011, apoi treptat din celelalte mari oraşe ale ţării de trupele Uniunii Africane. Dar controlează încă vaste regiuni la câmpie.

Ei efectuează regulat atacuri contra unor ţinte guvernamentale, militare sau civile în capitală, precum şi ambuscade împotriva convoaielor militare.

Africa Command, comandamentul Statelor Unite în Africa, a informat că a ucis 52 de jihadişti shebab într-o lovitură pe 19 ianaurie. În decembrie, armata americană a anunţat moartea a 52 de combatanţi în şase lovituri, notează AFP.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus