Stiri de ultima ora

Un fost cancelar german ia partea Rusiei - Crimeea este un vechi teritoriu rusesc

Un fost cancelar german ia partea Rusiei - Crimeea este un vechi teritoriu rusesc
International
Fostul cancelar federal, Gerhard Schröder (SPD), a apărat poziția Rusiei pentru anexarea Crimeei la un eveniment de campanie al partidului său. "Crimeea este vechi teritoriu rusesc. În perioada sovietică nu conta unde Crimeea a fost arondată teritorial. Dar acum da", a spus Schröder, potrivit ziarului" Bild ", miercuri seara, în fața antreprenorilor din Brandenburg. S-ar putea "desigur, de asemenea, să reprezinte opinia legală că aceasta nu era o separare, ci o aprobare a populației, deci nu a existat o acțiune agresivă", a spus fostul cancelar, potrivit Handelsblatt .

Schröder este cunoscut pentru relația sa bună cu președintele rus Vladimir Putin. În plus, fostul politician al SPD este președintele consiliului de supraveghere al operatorului de gazoduct Nord Stream și al companiei petroliere ruse Rosneft. Cu cinci ani în urmă, Schroeder a fost criticat pentru că la și-a sărbătorit ce de a 70-a aniversare la Sankt Petersburg printr-o îmbrățișare caldă cu Putin în timpul crizei din Ucraina.

Peninsula ucraineană la Marea Negră a fost anexată de Rusia vecină în martie 2014. Anterior, președintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost răsturnat la Kiev după luni de proteste violente, ucigând mai mult de 100 de persoane. Trupele rusești au ocupat ulterior Parlamentul Crimea în Simferopol și alte locații strategice importante pe peninsula.

Într-un referendum controversat, majoritatea populației peninsulei a votat în favoarea alipirii la Rusia. Anexarea nu este recunoscută de aproape niciun stat în temeiul dreptului internațional.

Statele Unite și Uniunea Europeană (UE) au impus apoi sancțiuni asupra Rusiei.

Mai mult: fostul cancelar Schröder și-a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare. Felicitările au venit nu numai de la președintele rus Putin, ci și de la un politician CDU.

Fostul cancelar este cunoscut pentru natura sa prietenoasă cu Rusia. Acum, Gerhard Schröder a apărat anexarea Crimeei de către Rusia.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus