Stiri de ultima ora

Un diplomat american a suferit „atacuri sonice“ în China, similare cu cele din Cuba

Ambasada SUA de la Beijing a anunțat cetățenii americani să raporteze „fenomenele acustice” la care sunt supuși

Un diplomat american a suferit „atacuri sonice“ în China, similare cu cele din Cuba

După incidentele misterioase din Cuba, catalogate ca „atacuri unidirecționale cu un flux de unde sonore“, cărora le-au căzut victime diplomați americani și canadieni, acum acestea se repetă în China.

Actualizat: 24.05.2018 - 07:10

Ambasada SUA de la Beijing a lansat o alertă de sănătate pentru diplomații și cetățenii săi, după ce un angajat a raportat atacuri cu „un sunet anormal”, în urma căruia a suferit leziuni moderate ale creierului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei, Jinnie Lee.

    Un incident unic, la Guangzhou

Autoritățile americane și chineze investighează incidentul petrecut în orașul sudic Guangzhou, unde diplomatul a descris că a fost supus de mai multe ori „unei senzații de presiune”, cauzată de un sunet „subtil, vag, anormal”. Autoritățile chineze au catalogat incidentul ca unic, iar afecțiunea ca una „misterioasă, cu care nu au mai avut de-a face”.

„Nu putem în acest moment să coroborăm cu faptele petrecute la Havana, dar investigăm toate conexiunile și situațiile similare, toate posibilitățile”, a declarat la Beijing un oficial al Ambasadei SUA.

Articole similare :
comments powered by Disqus