Stiri de ultima ora

Un copac în memoria Annei Frank a fost plantat la ONU

Un copac în memoria Annei Frank a fost plantat la ONU
International
Oficiali ai ONU au plantat în grădina instituţiei internaţionale din New York un castan sălbatic în memoria Annei Frank miercuri, în ziua naşterii sale, pentru a cinsti moştenirea lăsată lumii de adolescentă, dar şi victimele Holocaustului, transmite EFE.

Puietul provine din copacul aflat în apropierea clădirii din Amsterdam în care Anne Frank s-a ascuns împreună cu familia în timpul perioadei naziste şi care este menţionat în jurnal.

“Acest copac este un simbol viu atât al moştenirii Annei Frank cât şi al valorilor pe care Naţiunile Unite le reprezintă, a remarcat subsecretarul general Catherine Pollard în numele secretarului general al ONU, Antonio Guterres.

“Copacul va fi un far al speranţei, o amintire vie a importanţei continuării activităţii în vederea unei lumi mai drepte şi mai paşnice, în care să sărbătorim diversitatea şi în care bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, să se poată dezvolta fără teamă”, a subliniat Pollard.

Lângă arbore a fost inaugurată şi o placă comemorativă, în care este menţionată moştenirea Annei Frank ca “simbol al speranţei şi al inspiraţiei”.

Jurnalul Annei Frank, în care aceasta descrie persecuţiile la adresa familiei ei, reprezintă una din mărturiile cela mai cunoscute ale ororilor Holocaustului. El a fost publicat de tatăl său, Otto, după moartea adolescentei.

Anne Frank, născută pe 12 iunie 1929, a locuit în ascunzătoarea din Amsterdam între 1942 şi 1944. Arestată în 1944, ea a pierit în lagărul de concentrare de la Bergen-Belsen în 1945, la vârsta de 15 ani.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus