Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Un caz de „crimă din onoare” revoltă India. O adolescentă, ucisă și mutilată de părinți, pentru că a fugit cu iubitul ei

International
O adolescentă în vârstă de 16 ani, din India, a fost ucisă de propria sa familie și mutilată, după ce a fugit împreună cu iubitul ei, scrie The Guardian .

Foto: Shutterstock

Poliția din Gaya, un oraș din vestul Indiei, a declarat că trupul adolescentei a fost descoperit săptămâna aceasta, dezmembrat și mutilat de familia tinerei, în ceea ce anchetatorii cred că ar fi „o crimă din onoare”.

Imaginile cu trupul mutilat al fetei au circulat pe rețelele de socializare, iar presa locală scrie că familia fetei ar fi stropit-o cu acid. Cazul de o brutalitate extremă a scos oamenii în stradă. Aceștia au protestat și au aprins lumânări în memoria fetei.

Crima care a avut loc într-unul dintre cele mai sărace zone ale Indiei este comparată cu cazul din 2012, când o studentă din New Delhi a fost violată de un grup de bărbați, apoi ucisă.

Aceste cazuri au declanșat numeroase mișcări pentru drepturile femeilor, într-o țară în care violurile și abuzurile contra femeilor sunt printre cele mai numeroase din lume.

„Este un caz de crimă din onoare. Fata fugise cu iubitul ei, pe 28 decembrie, din locuința ei din Patwa Panchayat, dar s-a întors după trei zile. Părinții ei s-au înfuriat și au pus la cale crima cu sânge rece împreună cu un prieten al lor, măcelar”, a declarat șeful poliției.

La autopsie s-a constatat că adolescenta nu a fost violată, dar a suferit o moarte extrem de violentă.

„După descoperirea trupului i-am chemat pe părinții ei la secție de mai multe ori, pentru a le lua declarațiile, dar au inventat tot felul de scuze și nu s-au prezentat. Încercarea lor dubioasă de a scăpa de interogatoriu ne-a confirmat suspiciunile. Între timp, l-am arestat pe măcelar, care ne-a povestit tot ce s-a întâmplat”, a adăugat șeful poliției.

Acesta a mai spus că în zona respectivă sunt pedepsite sever femeile care se căsătoresc fără acordul părinților. Zeci de femei și bărbați sunt uciși anual în India, pentru că se căsătoresc cu persoane pe care familia sau comunitate din care fac parte nu le aprobă.

În 2016, au existat 69 de „crime din onoare” în India, înregistrate oficial. Însă activiștii pentru drepturile omului susțin că numărul cazurilor este mult mai mare.Articole similare :
11
ian.
crima de onoare a fugit cu iubitul si a fost ucisa de propria familie cu ajutorul unui macelar
International
Poliţia din Gaya, un oraş din nord estul Indiei, a anunţat că a găsit trupul neînsufleţit al unei adolescente care a fost dezmembrată şi mutilată de propria familie pentru a şi spăla...

25
oct.
caz socant in italia o minora a fost violata si ucisa de migranti
International
Caz ȘOCANT în Italia O minoră a fost violată și ucisă de migranți Un articol de B1 25 Oct 2018, 21 00 O adolescentă din Italia , în vârstă de...

04
mai.
o femeie care a plecat in india sa si trateze depresia a fost violata si ucisa cu sange rece
Actualitate
O femeie care a plecat în India să și trateze depresia a fost violată și ucisă cu sânge rece O femeie care a călătorit în India pentru a se trata de...

27
oct.
o femeie a fost ucisa pentru ca era vrajitoare
International
O femeie a fost ucisă în India pentru că ar fi practicat vrăjitoria . Dukalheen Bai a murit în districtul Bemetera din statul Chhattisgarh din centrul Indiei, în noaptea de sâmbătă,...

26
aug.
ingrozitor fetita de 10 ani drogata violata si dezmembrata de propria familie
International
O crimă îngrozitoare a fost descoperită după ce poliţia a fost alertată de vecini care au văzut fum ieşind din baie, în oraşul Alburquerque din New Mexico. În apartament, oamenii...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte