Stiri de ultima ora

Un angajat al Consulatului Statelor Unite la Istanbul, arestat pentru spionaj acum doi ani, rămâne în închisoare

Un angajat al Consulatului Statelor Unite la Istanbul, arestat pentru spionaj acum doi ani, rămâne în închisoare
International
O instanță din Turcia a decis miercuri că un angajat al Consulatului Statelor Unite ale Americii la Istanbul, arestat acum doi ani pentru spionaj, va rămâne în închisoare până la următorul termen al procesului său, stabilit pentru luna decembrie, potrivit MEDIAFAX.

Metin Topuz, care lucra ca traducător în cadrul Consulatului, se află de aproape doi ani în arest. Următorul termen în procesul acestuia va avea loc pe 11 decembrie, a anunțat avocatul său, Halit Akalp.

Topuz este acuzat de spionaj și de legături cu rețeaua crelicului Fethullah Gulen, căruia i se atribuie complotul din 2016. Cu toate acestea, autoritățile de la Washington susțin că acesta este nevinovat.

Judecătorii au informat în repetate rânduri că doresc să mai audieze un martor în acest caz. În instanță Topuz a respins acuzațiile și a solicitat achitarea.

Avocații lui Metin Topuz au sesizat în luna ianuarie Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), iar Curtea a acceptat sesizarea, a informat un apropiat al lui Topuz.

Administraţia de la Ankara îi atribuie clericului musulman turc Fethullah Gulen, care locuieşte în statul american Pennsylvania din 1999, organizarea complotului militar eşuat produs în Turcia pe 15 iulie 2016. Gulen a respins acuzaţiile.

În urma tentativei de lovitură de stat, peste 77.000 de persoane au fost arestate în Turcia, iar circa 150.000 de angajaţi din sectorul public au fost demişi în cadrul unor acţiuni de epurare a cadrelor.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus