Stiri de ultima ora

Ultimul adio al lui George H.W. Bush la Houston

Ultimul adio al lui George H.W. Bush la Houston
International
Fostul preşedinte american George H.W. Bush a primit, joi, un ultim adio religios în Texas, înainte să fie înhumat, alături de soţia sa timp de peste 70 de ani, Barbara, şi de fiica lor decedată la o vârstă fragedă în urma unei leucemii, relatează AFP.

În urma unei ceremonii solemene în Congres luni, iar apoi a unor funeralii de stat şi unei zile de doliu naţional miercuri, care au adus ţara într-un rar moment de unitate, al 41-lea preşedinte al Statelor Unite (1989-1993) se apropie de ultimul drum.

Familia şi apropiaţii s-au reunit, joi dimineaţa (ora locală), la o ultimă ceremonie, la Biserica episcopaliană St. Martin, la Houston, pe care familia Bush o frecventează de decenii.

Fostul său secretar de stat James Baker, de care era foarte apropiat, a susţinut un discurs emonţionant şi marcat de mor, în linia omagiilor foarte personale care i-au fost aduse în ajun, în Catedrala Naţională de la Washington.

Former US Sec. of State James Baker at George H.W. Bush funeral: “We rejoice, Mr. President, that you are safely tucked in now -- and through the ages, with God’s loving arms around you. Because our glory, George, was to have had you as our President...” https://t.co/Mv4fqJljrS pic.twitter.com/cPSlUMW3Zw

— CNN (@CNN) December 6, 2018

”El avea curajul unui războinic. Dar atunci când era momentul prudenţei, el şi-a păstrat mereu curajul unui pacificator”, a declarat fostul şef al diplomaţiei americane.

Ultimul preşedinte american din timpul Războiului Rece, George H.W. Bush a văzut căzând Zidul Berlinului şi Uniunea Sovietică prăbuşindu-se.

"We ll sing for our president." The Oak Ridge Boys sing "Amazing Grace" at funeral service for former Pres. George H.W. Bush in Houston, TX. https://t.co/GVUtvaVWZW #Remembering41 pic.twitter.com/0ipkITrNvL

— ABC News (@ABC) December 6, 2018

El a condus apoi o coaliţie internaţională, în Primul Război de la Golful Persic, după care a fost învins, în 1992, de democratul Bill Clinton, care i-a oprit drumul la un al doilea mandat.

Cu vocea înecată în lacrimi, pentru o vreme, James Baker s-a referit de asemenea la personalitatea sa, salutându-i ”bunătatea fără limite”.

George W. Bush, al 43-lea preşedinte al Statelor Unite, l-a îmbrăţişat în urma acestui elogiu funebru.

Sicriul lui Bush-tatăl, acoprit în continuare cu un steag american, a fost transportat apoi la un tren tras de o locomotivă vopsită în culorile avionului prezidenţial Air Force One şi marcată cu numele său.

The casket of former President George H.W. Bush leaves St. Martin s Episcopal Church in Houston as the funeral service concludes. He will be laid to rest later today. https://t.co/Ut0lFPSPzp pic.twitter.com/sTTcwNbxId

— ABC News (@ABC) December 6, 2018

După această călătorie cu trenul, el urma să sosească, pe drum, la Dallas, unde se află Biblioteca Prezidenţială George Bush, către ora locală 16.15 (vineri, 0.15, ora României).

 El va fi înmormântat alături de Barbara, soţia sa timp de 73 de ani, decedată în aprilie, şi de Robin, fiica lor moară de o leucemie la vârsta de trei ani.

   

”În doliul nostru, putem zâmbi”, a declarat miercuri George W. Bush, în lacrimi, ”pentru că ştim că o strânge pe Robin în braţe şi ţine din nou mâna mamei în a sa”.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus