Stiri de ultima ora

UE vrea să deblocheze 200 de milioane de euro pentru a frâna exodul migranților din Eritreea

UE vrea să deblocheze 200 de milioane de euro pentru a frâna exodul migranților din Eritreea
International
Uniunea Europeană intenționează să deblocheze 200 de milioane de euro pentru a frâna exodul migranților din Eritreea care fug din cauza regimului represiv de la Asmara, a declarat joi comisarul european pentru dezvoltare, Neven Mimica, citat de AFP.

Eritreenii constituie cel de al treilea contingent de migranți, după sirieni și afgani, care încearcă să ajungă în Europa.

Contribuția pentru dezvoltare vizează cauzele emigrației , este direct destinată oamenilor care au nevoie de ea și nu ar trebui să treacă prin canale guvernamentale, a declarat responsabilul european presei la Nairobi, o etapă în cadrul unui turneu în Africa de Est.

Neven Mimica și-a exprimat speranța că fondurile vor fi aprobate de statele membre UE înainte de sfârșitul anului.

Un raport al Consiliului drepturilor omului al ONU denunța în iunie încălcările sistematice, generalizate și flagrante din partea guvernului din Eritreea care pot constitui crime împotriva umanității .

Una dintre cauzele principale ale exodului tinerilor din Eritreea este serviciul militar obligatoriu, oficial de 18 luni, dar care poate dura decenii, scrie AFP.

Comisarul european pentru dezvoltare a avut o întrevedere cu președintele Uhuru Kenyatta în Kenya, cu care a discutat despre un fond de urgență de 1,8 miliarde de euro care trebuie să ajute țările din Cornul Africii și Sahel să lupte împotriva cauzelor migrației, notează AFP.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus