Stiri de ultima ora

Ucraina: Situație tensionată la Lugansk, unde bărbați înarmați au ocupat centrul orașului și blochează accesul în clădiri administrative

Ucraina: Situație tensionată la Lugansk, unde bărbați înarmați au ocupat centrul orașului și blochează accesul în clădiri administrative
International
Mai mulți bărbați înarmați au ocupat marți centrul orașului Lugansk, capitala regiunii separatiste cu același nume din estul Ucrainei, relatează AFP, citând un responsabil local. Publicația rusă Vzgliad, semioficială, relatează - citând o sursă proprie apropiată structurilor de forță din Lugansk - că nu exclude că ar avea loc un puci la nivel local între responsabili separatiști.

Centrul Luganskului este înconjurat de un cordon militar , a declarat Alina Jivolup, șefa așa-numitului minister al comunicațiilor autoproclamatei republici Lugansk (LNR). Acești militari sunt înarmați, dar nu poartă semne de identificare. Nu putem spune pe moment cine sunt ei , a adăugat ea.

Potrivit postului respectiv de televiziune, aceștia blochează circulația în apropierea mai multor clădiri administrative.

Acest incident survine în momentul în care tensiunile au crescut între așa-zisul președinte al LNR, Igor Plotnițki, și fostul său ministru de interne , Igor Kornet.

Plotnițki l-a destituit luni pe Kornet din funcție în urma deschiderii unei anchete judiciare împotriva acestuia, conform serviciului de presă al președinției LNR.

Marți, Kornet a dezmințit destituirea sa într-un comunicat publicat de agenția oficială separatistă.

Vreau să risipesc zvonurile despre demiterea mea , a declarat Kornet, lăsând să se înțeleagă că bărbați înarmați au fost desfășurați în centrul Luganskului în cadrul unei operațiuni vizând arestarea unui grup de sabotori ucraineni, care ar fi intrat pe teritoriul rebel noaptea trecută.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus