Stiri de ultima ora

Ucraina, acuzații fără precedent la adresa Rusiei: Transport nuclear în Crimeea

Ucraina, acuzații fără precedent la adresa Rusiei: Transport nuclear în Crimeea
International
Un transport cu însemnul Pericol nuclear a pornit de pe teritoriul Rusiei spre peninsula Crimeea, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), potrivit Gazeta.ua.

Potrivit datelor operative din 23 aprilie, la Consulatul General al Ucrainei din Rostov pe Don a venit un apel telefonic alarmant. Potrivit persoanei care a sunat și care, din motive lesne de înțeles, a dorit să rămână anonimă, prin gara Rostov au pornit probabil în direcția Crimeii câteva vagoane cu însemnul Pericol nuclear . Potrivit locuitorilor din peninsulă, astfel de transporturi au fost observate în mod repetat pe teritoriul republicii autonome ocupate Crimeea, menționează SBU într-un comunicat, postat pe pagina sa oficială de internet.

Consiliul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a declarat, la rândul său, că unii experți nu exclud posibilitatea ca armata Rusiei să transporte focoase nucleare pentru sistemele de rachete mobile.

Rusia a negat duminică orice fel de amplasare de rachete nucleare în peninsula Crimeea, după cum a relatat agenția de presă TASS.

Nu există nicio necesitate ca Rusia să desfășoare arme nucleare în Crimeea, a declarat agenției de presă amintite reprezentantul special al președintelui rus în Districtul federal Crimeea , Oleg Belavențev.

Nu există nicio necesitate în acest sens. Avem suficiente arme pentru a atinge inamicul acolo unde el este. Avem suficiente astfel de arme, amplasate pe submarine nucleare și pe alți purtători , a afirmat Belavențev, subliniind că peninsula Crimeea rămâne o zonă fără arme nucleare .

În Crimeea, la ordinul președintelui (Vladimir Putin), noi vom crea o zonă de agrement și vom dezvolta Crimeea pentru ruși și vizitatori din străinătate , a mai spus reprezentantul special al președintelui rus în peninsula anexată în martie 2014.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus