Stiri de ultima ora

Turiştii blocaţi în Grecia: Cursele cu feribotul, pentru pasageri şi autovehicule, reluate către Insula Samothrakis

Turiştii blocaţi în Grecia: Cursele cu feribotul, pentru pasageri şi autovehicule, reluate către Insula Samothrakis
International
Ministerul de Externe a anunţat, miercuri, că au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta Insula Samothrakis – Alexandroupolis. Instituţia a precizat şi programul navelor.

105 afişări

MAE anunţă că au fost reluate cursele pentru pasageri şi autovehicule pe ruta Insula Samothrakis din Grecia

"Cu referire la situaţia din insula Samothrakis, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susţinute ale Ambasadei României la Atena, autorităţile elene au confirmat că în cursul acestei dimineţi au fost reluate cursele tur- retur de pasageri şi autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuţii cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire şi cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autorităţile elene gestionează situaţia, iar cetăţenii români beneficiază de asistenţă pe insulă", se arată într-un comunciat emis, meircuri, de MAE.

Instituţia precizează că o echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatul General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroipolis pentru a acorda asistenţă consulară în funcţie de necesităţi. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat şi programul de funcţionare al navelor de transport pasageri şi autovehicule, conform informaţiilor furnizate de autorităţile elene.

„Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30 iar nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00”. MAE susţine, totodată, că românii aflaţi în Grecia pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 2106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +306978996222. Feribotul "SAOS II" care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută, iar nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea. Autorităţile au permis unor turişti să doarmă în clădiri ale administraţiei locale, iar unii turişti şi-au instalat corturi în apropierea portului.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus