Stiri de ultima ora

Turcia ar putea grația 45,000 de deținuți, din cauza pandemiei de coronavirus | B1.ro

Turcia ar putea grația 45,000 de deținuți, din cauza pandemiei de coronavirus | B1.ro
International
Guvernul turc a declarat marți că a propus un proiect de lege pentru a elibera temporar aproximativ 45,000 de deținuți, de teamă că închisorile ar putea deveni focare de infecție cu coronavirus.

Alți aproximativ 45,000 de deținuți ar putea fi grațiați definitiv, potrivit unei alte reforme pe care Partidul AKP a trimis-o în Parlament.

În închisorile aglomerate din Turcia se află aproximativ 300,000 de prizonieri, iar militanții pentru drepturile omului susțin eliberarea pentru că numărul infecțiilor ar scăpa de sub control cu ușurință într-un astfel de loc. 

Măsura a fost luată după ce numărul pacienților cu COVID-10 a crescut în Turcia la 13,531, până miercuri, la mai puțin de trei săptămâni de la înregistrarea primului caz. Numărul total al deceselor este de 214.

Prizonierii care și-au ispășit jumătate din sentință vor putea fi eliberați, a declarat adjunctul AKP Cahit Ozkan. Cei condamnați pentru infracțiuni legate de terorism sau droguri, infracțiuni de natură sexuală și crimă și violență împotriva femeilor, nu vor beneficia de această grațiere. 

Cei eliberați temporar în baza măsurii coronavirus vor fi mutați din închisoare în arest la domiciliu, a declarat Ozkan.

Deasemenea, prizonierii cu vârste mai mari de 65 de ani și femeile care au nevoie de copii cu vârste mai mici de șase ani ar putea să își continuie pedeapsa prin arest la domiciliu. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus