Stiri de ultima ora

Trump saluta "marea victorie" a lui Boris Johnson si pledeaza pentru un acord comercial de anvergura post-Brexit

Trump saluta marea victorie a lui Boris Johnson si pledeaza pentru un acord comercial de anvergura post-Brexit
International
Presedintele american Donald Trump l-a felicitat pe premierul britanic Boris Johnson, al carui partid a castigat o puternica majoritate parlamentara in urma alegerilor generale de joi, informeaza dpa, Reuters si AFP.

Johnson, care a promis ca Regatul Unit va iesi din UE la 31 ianuarie, planuieste sa negocieze acorduri comerciale liberale post-Brexit cu SUA si cu alte state non-UE.

In schimb, opozitia laburista a denuntat o potentiala deschidere a pietei britanice in fata intereselor financiare americane, in special in privinta Serviciului National al Sanatatii (NHS), foarte popular printre britanici. Liderul Partidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, i-a cerut recent lui Trump sa garanteze ca acesta este exclus dintr-un viitor acord comercial bilateral dupa Brexit.

"Totul este pe masa", a afirmat in urma cu cateva saptamani presedintele american cu privire la domeniile de cooperare comerciala cu Regatul Unit. Cu toate acestea, saptamana trecuta el a subliniat ca nu este interesat de NHS.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus