Stiri - Editia din date de 21-04-2017

Arhiva stiri din data de:
21-04-2017 Stiri de ultima ora din

Trump: O „Europă puternică“ este „importantă“ pentru Statele Unite

International
Preşedintele american, Donald Trump, care în trecut şi-a exprimat satisfacţia pentru decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană (UE), a declarat joi că îşi doreşte ca blocul european să rămână puternic.

„O Europă puternică este foarte, foarte importantă pentru mine în calitate de preşedinte al Statelor Unite“, a declarat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă cu ocazia vizitei premierului italian Paolo Gentiloni.

„După părerea mea mea, (o Europă puternică, n. red.) este foarte importantă pentru Statele Unite. Ne dorim asta. O vom ajuta să fie puternică şi asta va fi în folosul lumii întregi“, a adăugat cel de-al 45-lea preşedinte american.

La începutul acestei luni, noul lider de la Casa Albă a felicitat blocul european pentru că a realizat „o treabă foarte bună“ strângând rândurile după şocul deciziei Marii Britanii de a ieşi din UE.

Aceste recente declaraţii sunt în totală contradicţie cu cea din ianuarie, şi anume că „şi alte ţări vor părăsi“ UE urmând exemplul Londrei.

Donald Trump intenţionează să se deplaseze la sfârşitul lunii mai în Europa, pentru prima sa deplasare externă de la instalarea la Casa Albă. El urmează să participe la summitul NATO, la 25 mai la Bruxelles, apoi la cel al ţărilor din G7, la Taormina, în Sicilia, la 26 şi 27 mai.

Cu ocazia acestei vizite în Italia, Donald Trump şi-a exprimat joi „nerăbdarea“ de a se întâlni cu Papa Francisc.

În mod normal, o audienţă la Suveranul Pontif trebuie solicitată cu câteva luni înainte, dar responsabili de la Vatican şi Casa Albă au afirmat că se depun toate eforturile pentru a organiza o întâlnire între cei doi lideri.

În februarie 2016, Papa Francisc şi Donald Trump, la acea dată candidat la primarele republicane, şi-au exprimat de la distanţă profundele divergenţe în legătură cu viziunea lor asupra lumii.Articole similare :
21
apr.
donald trump si a schimbat viziunea despre europa
International
O Europă puternică este foarte, foarte importantă pentru mine în calitate de președinte al Statelor Unite , a declarat Donald Trump în cursul unei conferințe de presă organizate, la Casa Albă,...

04
mai.
donald trump va face primele vizite oficiale la vatican si in orientul mijlociu ce urmareste liderul de la casa alba
Actualitate
Preşedintele SUA, Donald Trump, va efectua primele vizite oficiale la Vatican şi în Orientul Mijlociu, prioritatea fiind intensificarea eforturilor de combatere a terorismului, anunţă Casa Albă, potrivit site ului cotidianului The...

22
apr.
obama prezenta marii britanii in uniunea europeana amplifica vocea londrei in lume
International
Prezența Marii Britanii în Uniunea Europeană amplifica vocea Londrei în lume și problema rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE reprezintă o chestiune de profund interes pentru...

22
ian.
premierul britanic theresa may primul lider strain care il va vizita pe presedintele donald trump la casa alba
International
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, o va primi vineri la Casa Albă pe şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a anunţat purtătorul de cuvânt prezidenţial Sean Spicer. May...

29
ian.
theresa may pe axa washington ankara
International
Premierul britanic, Theresa May, s a întâlnit cu liderul SUA, Donald Trump Foto Guliver/Getty Images Premierul britanic, Theresa May, a fost în vizită în Statele Unite şi, apoi, în Turcia, în...

comments powered by Disqus
Foto:

Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte