Stiri de ultima ora

Trump îşi continuă războiul cu platformele de social media. ”Există cenzură la un nivel pe care nimeni nu-l înţelege, nimeni nu-l crede posibil”

Trump îşi continuă războiul cu platformele de social media. ”Există cenzură la un nivel pe care nimeni nu-l înţelege, nimeni nu-l crede posibil”
International
Donald Trump şi-a reluat atacurile la adresa giganţilor din Silicon Valley în cadrul unui summit despre social media ţinut la Casa Albă. Preşedintele american e declarat că e nevoie de ”reglementări şi soluţii legislative” pentru ceea ce acesta consideră a fi un tratament nedrept aplicat vocilor conservatoare de către platformele de social media, relatează AFP.

Cu toate că Trump a portretizat întâlnirea de la Casa Albă drept un adevărat summit despre social media, reprezentanţii acestor platformelor nu au fost invitaţi. În schimb, preşedintele american s-a înconjurat de mai mulţi activişti conservatori care au intrat de-a lungul timpului în conflict cu aceste platforme, promiţând că o întâlnire cu reprezentanţii companiilor de social media va avea loc în următoarele săptămâni pentru a purta ”o conversaţie serioasă”.

Discursul preşedintelui american a atins mai multe subiecte, de la scăderea ratei şomajului sub administraţia sa până la oferirea de dovezi că părul său e real, dar tema principală a fost cea a părtinirii anti-conservatoare a platformelor de social media, observă Politico.

Dincolo de cenzurarea vocilor conservatoare pe aceste platforme, Trump a mai susţinut şi că Twitter blochează unii utilizatori din a-i urmări contul, că ar fi avut mult mai multe milioane de urmăritori pe Twitter dacă acest lucru nu s-ar întâmpla şi că aprecierile postărilor sale fluctuează într-un mod suspect. 

”Ne confruntăm cu o părtinire teribilă. Există cenzură la un nivel pe care nimeni nu-l înţelege, nimeni nu-l crede posibil. Se joacă cu prea multe minţi şi e un joc nedrept”, a declarat Trump. Acesta a promis că administraţia lui ”va explora toate soluţiile legislative pentru a proteja libera exprimare a tuturor americanilor”.

Printre invitaţii lui Trump s-au numărat reprezentanţi şi senatori din Partidul Republican, dar şi personalităţi de extremă dreapta, populare pe internet, scrie CNN. Mai mulţi dintre aceştia au ţinut şi ei discursuri privitoare la problemele ridicate de politicile platformelor de socializare.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus