Stiri - Editia din date de 11-07-2018

Arhiva stiri din data de:
11-07-2018 Stiri de ultima ora din

Trump, atac violent atac la adresa Germaniei, pe care o prezintă drept „prizoniera” Rusiei

International
Preşedintele american Donald Trump a lansat miercuri un violent atac la adresa Germaniei, pe care o acuză că este ”prizoniera” Rusiei, pentru că ea cumpără de la Moscova ”o mare parte a energiei sale”, înaintea deschiderii unui summit NATO a Bruxelles, relatează AFP.

Germania este prizoniera Rusiei, pentru că ea îşi trage o mare parte din energia sa de la Rusia”, a declarat Trump la un mic-dejun de lucru cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

 ”Ei plătesc miliarde de dolari Rusiei, iar noi trebuie să-i apărărm contra Rusiei (...). Asta nu e normal”, a subliniat el.

Germania este total controlată de Rusia”, a repetat preşedintele american.

”Ei trag 60% din energia lor din Rusia. Eu cred că este un lucru rău pentru NATO, care nu ar trebui să se producă”, a continuat el într-o diatribă contra Germaniei.

Trump i-a atacat, de asemenea, în general, pe membri NATO care ”nu plătesc ceea ce ar trebui” în cheltuielile lor militare.

”Noi protejăm Germania, Franţa... Noi protejăm toate aceste ţări”, a insistat el, apreciind că Statele Unite ”plătesc mult prea mult”.

”Este disproporţionat şi nedrept faţă de contribuabilii Statelor Unite”, a tunat el.

Preşedintele american nu a încetat să le ceară europenilor să îşi sporească cheltuielile militare, pentru a-şi respecta angajamentul de a le ridica la 2% din PIB până în 2024.

Cheltuielile militare ale Statelor Unite au reprezentat în 2018 aproape 70% din cheltuielile militare totale ale NATO.

După summitul NATO, care are loc miercuri şi joi, Trump a prevăzut o întâlnire, luni, cu omologul său rus Vladimir Putin, la Helsinki, în cadrul unui summit bilateral istoric.

El a apreciat marţi, înainte să plece în Europa, că această întâlnire ar putea să fie mai uşoară pentru el decât summitul NATO.Articole similare :
11
iul.
summit ul nato a inceput intr un climat tensionat marcat de schimbul de replici dure dintre sua si germania
International
Summitul NATO care a început miercuri la Bruxelles a debutat tensionat, cu acuze dure din partea preşedintelui SUA, Donald Trump, care a părăsit Washingtonul într o dispoziţie belicoasă, şi a acuzat...

11
iul.
disputa intre aliati la summitul nato merkel i a raspuns lui trump
International
Debut furtunos pentru summitul NATO de la Bruxelles. Liderul de la Casa Albă a atacat în termeni extrem de duri Germania pe care o acuză că este controlată în totalitate...

12
iul.
macron si merkel i au raspuns lui trump dupa certurile pe cheltuielile militare obiectivul 2 la suta pana in 2024 am spus clar ca ne aflam pe acest drum
International
Preşedintele francez Emmanuel Macron a dezminţit joi declaraţia omologului său american Donald Trump potrivit căreia statele membre NATO au convenit să şi crească nivelul cheltuielilor militare peste 2 din PIB, relatează...

11
iul.
donald trump acuzatii socante la adresa germaniei este prizoniera rusiei
Actualitate
Donald Trump , președintele Statelor Unite ale Americii SUA , acuză Germania că este „prizoniera Rusiei, deoarece „o mare parte din energia sa este cumparată de la Moscova. De asemenea, Trump...

12
iul.
bbc cat din energia germaniei provine de fapt din rusia
International
Summitul NATO de miercuri de la Bruxelles a debutat cu tensiuni după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat Germania că „este prizonera” Rusiei, motivând că Berlinul depinde energetic de...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest Evaluari pentru raportare financiara Wagner Invest
Evaluari pentru raportare financiara
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte