Stiri de ultima ora

Trei susținători ai Statului Islamic au înjunghiat un evreu în plină stradă, la Marsilia

Trei susținători ai Statului Islamic au înjunghiat un evreu în plină stradă, la Marsilia
International
Un profesor de istorie de la o școală evreiască din Marsilia (sudul Franței) a fost rănit prin înjunghiere miercuri seară de trei indivizi, susținători ai Statului Islamic, care au proferat afirmații antisemite, informează Reuters și AFP citând prefectura poliției și procurori.

FOTO: Digi24

Cei trei agresori erau pe două scutere, unul dintre ei, purtând un tricou cu sigla Statului Islamic, l-a abordat pe profesor în stradă, a declarat procurorul din Marsilia Brice Robin pentru Reuters. Un alt agresor a arătat o poză de pe telefonul său mobil cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis șapte persoane într-o serie de atacuri în sudul Franței în 2012.

„Cei trei indivizi au proferat insulte și amenințări la adresa victimei și apoi au înjunghiat-o în braț și picior. Ei au fost întrerupți de sosirea unei mașini și au fugit”, a adăugat Robin, citat de Reuters.

Atacul intervine în condițiile în care în Franța este decretată stare de urgență, în urma atentatelor din 13 noiembrie, revendicate de Statul Islamic și soldate cu 129 de morți.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus