Stiri de ultima ora

Tot mai multe cadre medicale infectate cu coronavirus, în China

Tot mai multe cadre medicale infectate cu coronavirus, în China
International
Măsuri draconice la Beijing, în încercarea de a opri epidemia de pneumonie virală provocată de coronavirus. De astăzi, toți cei care se întorc în capitala Chinei trebuie să intre în carantină. Se pot izola acasă, timp de 14 zile. Cei care nu respectă acest nou ordin vor fi pedepsiți. Autoritățile chineze nu au precizat, deocamdată, în ce constă pedeapsa. Au murit până acum, în China continentală, 1381 de oameni, iar numărul îmbolnăvirilor se apropie de 64 de mii.

Măsuri împotriva coronavirusului

Cad bolnavi tot mai mulți angajați ai spitalelor. Probabil din lipsa echipamentelor corespunzătoare.

Până acum au murit 6 cadre medicale, între care și  Li Wenliang, medicul care a tras semanlul de alarmă încă din decembrie, iar oamenii regimului l-au luat la întrebari și l-au acuzat că răspândește informații false.

Puținii europeni care au rămas în provinciile cele mai afectate de pneumonia virală se plâng de atmosfera apăsătoare. Orașe-fantomă, cu străzi pustii și magazine închise.

După China, Japonia este grav afectată de coronavirus.

La bord erau și 17 români, turiști și membri ai echipajului. Unul dintre români e infectat cu coronavirus și ieri a fost dus într-o unitate medicală din Tokio. Astăzi, de la bord au fost evacuați 11 pasageri, vârstnici, peste 80 de ani, care vor fi ținuți în carantină.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus