Stiri de ultima ora

Tensiuni între Rusia și SUA la ceremoniile de la Ierusalim. Pe cine a evitat Vladimir Putin

Tensiuni între Rusia și SUA la ceremoniile de la Ierusalim. Pe cine a evitat Vladimir Putin
International
Preşedintele rus, Vladimir Putin, NU a dorit să dea mâna cu vicepreşedintele american Mike Pence, la ceremoniile comemorării victimelor Holocaustului, de la Ierusalim. Liderul de la Kremlin a dat mâna însă  cu prinţul Charles al Marii Britanii, cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Și prințul Charles l-a evitat pe Mike Pence și  a trecut pe lângă el fără să îl bage în seamă. A dat mâna însă cu premierul Netanyahu, care era lângă vicepreședintele american.

Putin l-a ignorat, inițial, și pe prințul Charles. Abia la insistențele lui Macron l-ar fi salutat, pentru că părea că nu îl văzuse, deși stătea lângă el.

Preşedintele rus Vladimir Putin participă joi la ceremoniile de comemorare a Holocaustului împreună cu alţi 40 de lideri străini, ocazie cu care a dezvelit un monument la Ierusalim în memoria victimelor blocadei Leningradului de către nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Relaţiile dintre Rusia şi SUA traversează o perioadă complexă, după ce Moscova a fost sancţionată de către Occident pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea (în 2014) şi susţinerea - în special militară - a rebelilor separatişti proruşi din Donbas (estul Ucrainei).

În 2016, Washingtonul, în baza informaţiilor serviciilor secrete americane, a acuzat Rusia de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din SUA din acel an.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus