Stiri de ultima ora

Tenisuni în instituțiile de forță din R. Moldova. Ministrul de interne din Guvernul Sandu s-a îmbrâncit cu șeful demis al Poliției

Tenisuni în instituțiile de forță din R. Moldova. Ministrul de interne din Guvernul Sandu s-a îmbrâncit cu șeful demis al Poliției
International
Situaţia rămâne în continuare tensionată, miercuri, în Republica Moldova, unde reprezentanţi ai guvernului condus de Maia Sandu, susţinut de ACUM şi Partidul Socialiştilor (PSRM), şi cei ai executivului condus de Pavel Filip, susţinut de Partidul Democrat (PDM), se acuză reciproc de uzurparea puterii în stat şi de acţiuni ilegale. Criza începe să se reflecte și asupra instituțiilor de forță.

Un incident s-a produs miercuri dimineaţă între ministrul de interne al guvernului Maia Sandu, Andrei Năstase, şi Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General de Poliție, care a fost demis de Maia Sandu, dar care refuză să se supună acestui ordin.

Maia Sandu l-a somat pe şeful Inspectoratului General de Poliţie (IPG), Alexandru Pânzari, care se supune guvernului Filip, să nu îndeplinească ordine ilegale şi să nu participe la uzurparea puterii în stat, după altercaţia pe care acesta a avut-o cu noul ministru de interne al guvernului Sandu, Andrei Năstase, relatează Radio Chişinău. „Fiecare acţiune ilegală în aceste zile înseamnă ani grei de puşcărie pentru complicitate sau chiar participare la uzurparea puterii în stat”, a declarat Maia Sandu, dând citire mai multor prevederi ale Codului penal în acest sens.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus