Stiri de ultima ora

Temperatură record, de peste 20 de grade C, înregistrată în premieră în Antarctica

Temperatură record, de peste 20 de grade C, înregistrată în premieră în Antarctica
International
Cercetătorii au făcut măsurătoarea acum câteva zile pe o insulă din nordul continentului. Anunțul vine chiar când meteorologii americani au semnalat că luna trecută a fost cea mai caldă lună ianuarie din istorie la nivelul întregii planete.

Temperatura în Antarctica a crescut cu aproape 3 grade în ultimii 50 de ani și aproximativ 87 la sută dintre ghețarii de pe coasta de vest au avut de suferit în urma încălzirii, potrivit BBC.

Un cercetător brazilian a înregistrat temperatura record de peste 20 de grade. S-a întâmplat duminica trecută, la o stație de pe Insula Seymour. El a spus că deocamdată e vorba de o măsurătoare punctuală, care nu poate fi folosită pentru a stabili o tendință.

Administrația Americană a Oceanelor și Atmosferei a anunțat între timp că, potrivit măsurătorilor sale, planeta a trecut prin cea mai călduroasă lună ianuarie din istorie. A fost cea de-a 44-a lună ianuarie consecutivă în care temperaturile înregistrate au fost peste media secolului 20, mai precis cu 2 grade peste media de temperatură de 12 grade C.

Printre regiunile în care vremea a suferit cele mai dramatice creșteri de temperaturi au fost Rusia, Scandinavia și estul Canadei.

Cercetătorii americani estimează că 2020 va fi în top 5 al celor mai călduroși ani din istorie.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus