Stiri de ultima ora

Telefoanele a zeci de soldaţi israelieni au fost atacate informatic de membri ai Hamas care s-au dat drept femei dornice de atenţie

Telefoanele a zeci de soldaţi israelieni au fost atacate informatic de membri ai Hamas care s-au dat drept femei dornice de atenţie
International
Telefoanele a zeci de soldaţi israelieni au fost atacate informatic de membri ai organizaţiei Hamas, care s-au dat drept femei dornice de atenţie, a anunţat armata Israelului, transmite BBC.

Un purtător de cuvânt a spus că soldaţii au primit fotografii false cu femei tinere şi au fost atraşi să descarce o aplicaţie fără să ştie că aceasta putea fi folosită pentru a le fi accesate telefoanele.

Purtătorul de cuvânt a precizat că ”nu a avut loc o accesare semnificativă de informaţii” înainte ca atacul informatic să fie descoperit.

Hamas, care deţine controlul în Gaza, şi Israelul se consideră reciproc drept duşmani de moarte.

Aceasta este a treia tentativă din ultimii ani a Hamas de a accesa telefoane ale soldaţilor israelieni, dar este cea mai sofisticată, potrivit locotenent-colonelului Jonathan Conricus.

”Vedem că sunt pe cale să înveţe şi îşi perfecţionează jocul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Colonelul Conricus a declarat că hackerii s-au dat drept femei tinere care nu vorbesc bine limba ebraică, pretinzând că sunt imigrante sau că au deficienţe vizuale sau de auz, pentru a părea convingătoare.

Hackerul mai putea să manipuleze telefonul respectiv de la distanţă, folosindu-l pentru fotografii şi înregistrări fără ştiinţa proprietarului.

Colonelul Conricus a spus că Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au descoperit complotul în urmă cu câteva luni, dar l-a lăsat să continue sub supraveghere, până a fost închis.

IDF a avertizat anterior soldaţii că trebuie să fie vigilenţi atunci când îşi folosesc smartphone-urile şi a distribuit recomandări pentru a preveni tentativele de hacking.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus