Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Sub impresia salutului lui Klaus Iohannis, Corina Creţu a uitat să îl mai salute pe Jean-Claude Juncker

International
Sub impresia salutului lui Klaus Iohannis, Corina Creţu a uitat să îl mai salute pe Jean-Claude Juncker

Înainte să părăsească România, şeful Comisiei Europene a transmis mesaje cât se poate de clare pentru Guvernul şi Parlamentul de la noi: România nu îşi poate întoarce faţa de la democraţie, iar amnistia ar fi o eroare, a spus Jean-Claude Juncker . Înaltul oficial european a făcut azi un tur de forţă: s-a întâlnit cu preşedintele, premierul şi şeful Senatului.

Palatul Cotroceni a fost prima oprire pe agenda şefului Comisiei Europene. După o scurtă discuţie între patru ochi cu preşedintele Klaus Iohannis, cei doi s-au întâlnit cu toţi comisarii europeni ajunşi la Bucureşti.

Jean-Claude Juncker a salutat prieteneşte câţiva invitaţi şi a avut parte de o mică surpriză când a ajuns la Corina Creţu. Comisarul european era încă sub impresia creată de salutul lui Klaus Iohannis, aşa că şeful Executivului european a fost nevoit să-i aştepte atenţia. După fotografia de grup şi discuţiile oficiale, atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi Jean-Claude Juncker au vorbit aceaşi limbă în discursuri, cea a democraţiei.

Jean-Claude Juncker: „Nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esenţiale. Pentru că aceste aspecte esenţiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda o amnistie, aşa cum preconizează unii din ţara dumneavoastră. Dacă aceasta ar intra în vigoare, ar fi un pas înapoi”.

Klaus Iohannis: „Statul de drept din România nu este negociabil. Noi nu putem în România să construim un sistem de justiţie care nu este compatibil cu celelalte sisteme de justiţie din Europa.” Întâlnirea de la Palatul Cotroceni a fost urmărită de zeci de jurnalişti străini.

70 de jurnalişti din întreaga Europă erau la Palatul Cotroceni în acel moment.

Şeful Comisiei Europene s-a mutat la următorul palat: al Parlamentului, unde a fost întâmpinat de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi de vicepreşedintele Camerei, Florin Iordache, care îi ţine locul lui Liviu Dragnea, plecat în concediu.

Asta nu pare că l-a deranjat pe Jean-Claude Juncker, care a stârnit hohote de râs, când abia începeau discuţiile oficiale

Şeful Comisiei Europene a fost pus pe glume şi la Palatul Victoria.

Jean-Claude Juncker: „Doamnă prim-ministru, dragă Viorica, doamnelor şi domnilor, alerg de la o conferinţă de presă la alta şi toată dimineaţa mi-am pus următoarea întrebare: ce o să mai spun la următoarea conferinţă de presă, pentru că la prima am spus tot ce era de spus”.

Dar a găsit ceva de spus. A făcut românilor o promisiune.

Jean-Claude Juncker: „Aş vrea să îmi închei mandatul, făcând din România un membru al spaţiului Schengen şi să se pună capăt MCV”.

Pentru Viorica Dăncilă, Jean-Claude Juncker a avut un sfat: „Trebuie să lucrăm împreună cu preşedinţia română ca un cuplu ideal. În momentul în care prezidezi Uniunea Europeană, trebuie să uiţi, să pui între paranteze problemele de politică internă”.

Premierul pare a fi înţeles mesajul.

Viorica Dăncilă: „Vrem ca alături de Comisie, alături de Consiliu să dăm răspunsuri cât mai apropiate de cetăţeni, astfel încât să arătăm că singurul drum este drumul proeuropean”.

Preşedintele comisiei a plecat, dar astfel de discuţii la nivel înalt vor continua, pentru că România este aşteptată să contribuie la rezolvarea unor teme europene esenţiale, precum migraţia, Brexit-ul şi alegerile europarlamentare din primăvară.Articole similare :
11
ian.
jean claude juncker se intalneste cu presedintele iohannis si cu premierul dancila
Politic
Jean Claude Juncker se întâlneşte cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Dăncilă Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prezent la Bucureşti pentru ceremonia de preluare de către România a Preşedinţiei Consiliului...

09
mai.
presedintele comisiei europene vine in romania juncker se va intalni cu presedintele iohannis si cu premierul grindeanu
Economic
Preşedintele Comisiei Europene vine în România Juncker se va întâlni cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Grindeanu astăzi, 10 57 Autor Indira Crasnea Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker se va afla...

09
mai.
presedintele comisiei europene vine in romania jean claude juncker se va intalni cu presedintele si premierul
Politic
Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker se va afla joi în vizită în România, ocazie în care se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu, şeful Executivului european...

11
mai.
presedintele comisiei europene jean claude juncker se intalneste azi cu presedintele si premierul
Actualitate
Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker se află joi în vizită în România, ocazie în care va susţine un discurs în plenul Parlamentului şi se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis...

08
ian.
presedintele ce juncker se va intalni cu dragnea si tariceanu la bucuresti
Politic
Preşedintele CE Jean Claude Juncker va efectua o vizită la Bucureşti în perioada 10 11 ianuarie cu prilejul începerii oficiale a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Oficialul european va avea întrevederi cu...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte