Stiri de ultima ora

SUA şi ONU condamnă noile confruntări armate din Fâşia Gaza

SUA şi ONU condamnă noile confruntări armate din Fâşia Gaza
International
Statele Unite şi ONU au condamnat reluarea ostilităţilor de vineri din Fâşia Gaza, după expirarea armistiţiului de trei zile dintre militanţii Hamas şi Israel, informează BBC.

Armata israeliană, ajutată de divinitate: „Mâna lui Dumnezeu a trimis ...

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a făcut un apel la părţile implicate în conflict să depună toate eforturile pentru a ajunge la un armistiţiu durabil în Fâşia Gaza. De asemenea, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a precizat că suferinţa civililor din acest război este „intolerabilă”.

Autorităţile de la Ierusalim au decis vineri să reia operaţiunile militare în Gaza, după ce mai multe rachete lansate de Hamas au atins din nou Israelul. În cadrul violenţelor de vineri, cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa.

„Reluarea confruntărilor armate de către Hamas, pe lângă faptul că pun în pericol civilii din Israel şi Gaza, nu coincid sub nicio formă cu aşteptările poporului palestinian”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

O nouă invitaţie la dialog între cele două părţi a fost lansată vineri şi de către Egipt, ţară care s-a angajat să medieze din nou conflictul dintre Palestina şi Israel.

Secretarul General al ONU, Ban-Kimoon, a afirmat la rândul său că suferinţa provocată civililor din cauza acestui conflict este „intolerabilă”. „Îndemnăm toate părţile să găseasca rapid o cale prin care să se întoarcă la masa negocierilor şi să adopte un armistiţiu durabil”, a anunţat Ban-Kimoon, într-un comunicat.

Tot vineri, un adolescent palestinian, în vârstă de doar 19 ani, a fost ucis în Cisordania de către militarii israelieni, în cadrul unei manifestaţii de protest faţă de confruntările armate din ultima perioadă.

Conform celui mai recent bilanţ, 1.922 de palestinieni, majoritatea civili, şi 68 de israelieni şi-au pierdut viaţa în violenţele din Fâşia Gaza.

Armata israeliană, ajutată de divinitate: „Mâna lui Dumnezeu a trimis racheta în mare“

Un operator al sistemului israelian antirachetă Iron Dom povesteşte cum o rachetă ratată de Cupola de Fier a fost purtată de vânt în mare, deşi ar fi urmat să lovească cartierul general al armatei israeliene sau gara centrală din Tel Aviv.

Luptele s-au reluat în Gaza. Israelul anunţă că refuză să negocieze cât timp vor dura tirurile de rachete palestiniene

Israelul refuză să negocieze cât timp vor dura tirurile de rachete palestiniene asupra teritoriului său, a informat vineri un oficial israelian, într-un comunicat citat de AFP. Armistiţiul de 72 de ore din Gaza s-a încheiat în această dimineaţă, iar atacurile cu rachetă au reînceput imediat.

Aripa militară a mişcării Hamas a anunţat joi seară că va relua lupta armată împotriva Israelului odată cu expirarea armistiţiului în Fâşia Gaza, vineri dimineaţa, în cazul în care solicitările delegaţiei palestiniene la Cairo nu vor fi satisfăcute, informează AFP.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus