Stiri de ultima ora

SUA face lobby la Moscova pentru a obţine demilitarizarea Coreei de Nord

SUA face lobby la Moscova pentru a obţine demilitarizarea Coreei de Nord
International
Emisarul SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, este aşteptat miercuri la Moscova pentru negocieri cu oficiali ruşi înaintea unei posibile întâlniri, săptămâna viitoare, a preşedintelui Vladimir Putin cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, relatează cotidianul Le Figaro, potrivit mediafax.

Stephen Biegun va discuta miercuri şi joi "cu oficiali ruşi despre eforturile pentru obţinerea denuclearizării finale şi total verificabile a Coreei de Nord", a transmis Departamentul de Stat.

Vizita intervine în contextul în care presa din Rusia, Coreea de Sud şi Japonia a relatat că liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, se vor întâlni în curând în Extremul Orient rus. Potrivit unor surse diplomatice citate de cotidianul Izvestia, întâlnirea va avea loc în oraşul rus Vladivostok. Vladimir Putin urmează să meargă în China pe 26-27 aprilie, pentru un summit economic.

Preşedintele SUA, Donald Trump , a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit, la şase săptămâni după eşecul celui din Vietnam."Sunt de acord cu liderul Kim Jong-Un din Coreea de Nord că relaţia noastră personală rămâne foarte bună, poate că termenul excelent ar fi chiar mai exact, iar al treilea summit ar fi bun, pentru a înţelege deplin unde ne situăm fiecare", a declarat Donald Trump prin Twitter. "Coreea de Nord are un potenţial uriaş de creştere economică extraordinară, de succes şi bogăţie sub conducerea preşedintelui Kim. Aştept ziua, care va fi curând, în care armele nucleare şi sancţiunile vor fi eliminate, iar apoi Coreea de Nord va deveni una dintre cele mai de succes naţiuni ale lumii!", a subliniat Donald Trump.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus