Stiri de ultima ora

SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului - oficial

SUA au suspendat o parte din ajutorul militar destinat Egiptului - oficial
International
Administraţia Obama "reprogramează" unele fonduri destinate Egiptului, în timp ce are loc o revizuire, ceea ce înseamnă că Statele Unite au oprit temporar o parte din ajutorul militar acordat ţării, a declarat un oficial american, citat de CNN.

Un purtător de cuvânt al senatorului Patrick Leahy, David Carle, a confirmat pentru CNN că biroului său i s-a comunicat că ajutorul a fost suspendat. Dar Statele Unite subliniază oficial că nu a fost luată nicio decizie de oprire permanentă a acestuia.

Sursa citată nu a detaliat cum anume a fost redirecţionat acest ajutor, dar a precizat că administraţia se va consulta cu Congresul în legătură cu măsurile ulterioare.

Reporterul Josh Rogin de la Daily Beast a anunţat primul că Statele Unite au suspendat discret ajutorul.

Potrivit legii, dacă Statele Unite desemnează situaţia din Egipt drept o "lovitură de stat", atunci nu mai pot relua ajutorul decât la instaurarea unui Guvern democratic. Dar dacă "reprogramează" fondurile, Washingtonul poate suspenda ajutorul atât timp cât consideră necesar. În acest caz, Washingtonul poate restaura ajutorul fără să mai aibă nevoie de o hotărâre legală că Egiptul a revenit la o guvernare democratică. De exemplu, dacă Egiptul încetează violenţele sângeroase, ajutorul poate fi reluat rapid.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus