Stiri de ultima ora

Specialitate belgiană. Cea mai bună bere din lume se produce într-o abație flamandă

Specialitate belgiană. Cea mai bună bere din lume se produce într-o abație flamandă
International
Specialitate belgiană. Cea mai bună bere din lume se produce într-o abație flamandă

Belgia este recunoscută în toată lumea ca fiind țara berii. Așa că nu e de mirare că acolo se produce și cea mai bună bere din lume, într-o abație flamandă. Cea mai bună, dar și cea mai rară, întrucât călugarii nu fac berea în cantități industriale și o vând în condiții stricte. Corespondență de la corespondentul TVR, Lucian Pîrvoiu.

Specialitate belgiană

Westvleteren a fost ani de-a rândul desemnată de jurii de specialitate cea mai bună bere din lume. Produsă în cantități mici în abația Saint Sixtus, ea a devenit în scurt timp și una dintre cele mai rare. Pentru că nu sunt în goană dupa profit, călugării vând maxim două lădițe cu bere printr-un sistem de programare telefonică prealabilă.

Cine a cumpărat o dată, trebuie să aștepte cel puțin o lună pentru a face o nouă comandă.

În mod normal, berea nu este comercializată în baruri sau magazine.  Prin urmare, călugării au regândit sistemul de comenzi și au înființat un site de comenzi online.

Noul sistem are și o cameră virtuală de așteptare, pentru cei care comandă atunci când berea nu mai e pe stoc.

Unele voci spun că tot acest sistem este doar marketing de creare a unei legende și că, la câțiva kilometri de abație, o mică braserie produce berea St Bernardus, după exact aceeași rețetă ca și Westvleteren, numai că la costuri mai mici și fără atâta mister.

Aceasta bere, de foarte bună calitate, poate fi găsită ceva mai ușor, în magazine selectate.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus