Stiri de ultima ora

Soarta lui Julen, un băiat în vârstă de doi ani căzut într-un puţ de trei zile, ţine Spania cu sufletul la gură

Soarta lui Julen, un băiat în vârstă de doi ani căzut într-un puţ de trei zile, ţine Spania cu sufletul la gură
International
Soarta lui Julen, un băiat în vârstă de doi ani, ţinea miercuri Spania cu sufletul la gură, în timp ce salvatori încearcă prin toate mijloacele să găsească acest copil blocat de trei zile într-un puţ foarte strâmt şi adânc, relatează AFP.

Autorităţile au identificat copilul cu ajutorul unor fire de păr găsite în acest puţ - cu diametrul de 25 de centimetri şi aproximativ 100 de metri adâncime.

”Am găsit un pic de păr, iar teste ADN realizate de Garda Civilă certifică faptul că aparţin copilului”, a declarat la Cadena SER prefectul Analuziei Alfonso Rodriguez Gomez.

Aceste fire de păr sunt primele probe care arată că Julen se află în puţ. Până acum, singurul indiciu era o pungă de dulciuri găsită în puţ.

Potrivit familiei sale, el se juca duminică pe un teren, la Totalan, un sat situat în apropiere de Malaga, în sudul ţării, în timp ce părinţii săi luau masa în apropiere, atunci când a căzut în acest puţ nesemnalat.

Autorităţile nu au, până în prezent, vreo probă cu privire la faptul că băiatul este în viaţă. ”Există o speranţă de viaţă, dar ea scade cu fiecare minut care trece”, a subliniat marţi Miguel Angel Escaño, primarul Totalan.

Părinţii copilului se simt ”morţi, dar cu speranţa să aibă un înger care să ne ajute să-l scoatem în viaţă”, a declarat pentru presă tatăl său, José.

”Am putea spune că asta durează de luni”, a spus el foarte emoţionat.

O echipă de psihologi îi asistă pe părinţi, care ”sunt zdrobiţi”, declara luni la postul public de radio RNE Elena Trigo, o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din Andaluzia.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus