Stiri - Editia din date de 25-09-2018

Arhiva stiri din data de:
25-09-2018 Stiri de ultima ora din

Sistemul de imigraţie post-Brexit  favorizează imigranţii calificaţi

International
Guvernul britanic, condus de Theresa May, a aprobat un sistem de imigraţie post-Brexit care va favoriza imigranţii calificaţi şi cu o situaţie financiară bună. Acesta este aşteptat să fie unul dintre anunţurile cheie ale lui May la conferinţa Partidului Conservator de săptămâna viitoare, scrie The Guardian.

Miniştrii au aprobat un plan prezentat de ministrul de Interne, Sajid Javid, în care imigranţilor calificaţi le va fi mai uşor să obţină vize decât celor necalificaţi, iar cetăţenii UE nu vor beneficia de tratament preferenţial pe piaţa muncii din Marea Britanie.

Teritoriile care vor ajunge la un acord privind piaţa liberă de schimb, inclusiv UE, vor avea un acces sporit la piaţa muncii, dar acest lucru ar putea include în viitor şi SUA sau Canada.

În acelaşi timp, nu au existat îngrijorări din partea membrilor cabinetului privind situaţia negocierilor cu Uniunea Europeană, deşi conservatorii pro-Brexit au continuat să facă presiuni asupra lui May pentru a-şi schimba politica şi au publicat propunerea lor alternativă, „Canada-style.”

May a declarat la finalul întâlnirii miniştrilor că unii şefi de guverne din UE sunt mai constructivi decât alţii în culise, dar nu a specificat despre cine este vorba.

Dominic Raab, ministrul pentru Brexit, a declarat după întâlnire că miniştrii au avut „o discuţie bună şi sănătoasă” şi a afirmat că prim-ministrul le-a transmis celor prezenţi că îşi vor păstra calmul.

Săptămâna trecută, Comitetul de Consiliere privind Migraţia, o grupare de experţi independenţi, a propus ca Marea Britanie să introducă o politică prin care să favorizeze muncitorii calificaţi însă propunerea lor de a oferi vize pentru cei necalificaţi doar în domeniul agriculturii a alarmat mediul de afaceri.

Theresa May va călători marţi la New York, la ONU, iar apoi îşi va îndrepta atenţia către conferinţa Partidului Conservator.Articole similare :
25
sep.
guvernul britanic a aprobat un sistem de imigratie post brexit care va favoriza imigrantii calificati
International
Guvernul britanic, condus de Theresa May, a aprobat un sistem de imigraţie post Brexit care va favoriza imigranţii calificaţi şi cu o situaţie financiară bună. Acesta este aşteptat să fie unul...

17
ian.
marea britanie se va axa pe atragerea imigrantilor foarte inteligenti numarul necalificatilor va scadea
Actualitate
Marea Britanie se va axa pe atragerea imigranţilor foarte inteligenţi, numărul necalificaţilor va scădea Marea Britanie va încerca să atragă imigranţii cei mai calificaţi, dar cu limite, după ieşirea din...

08
ian.
theresa may declanseaza remanierea guvernului
Economic
Premierul britanic Theresa May a declanşat luni remanierea guvernului său, afectat de mai multe scandaluri, pentru a i reda un nou suflu înaintea viitoarei faze a negocierilor cu Uniunea Europeană privind...

03
oct.
noi reguli in marea britanie ce inseamna ca vor avea prioritate muncitorii calificati
International
Premierul britanic, Theresa May, a declarat că ţara sa va pune capăt pentru totdeauna liberei circulaţii, după ieşirea din blocul comunitar. Iar asta va veni la pachet cu noi reglementări...

31
iul.
ministrul britanic al comertului mentinerea liberei circulatii dupa brexit incompatibila cu referendumul din 2016
International
  Am spus foarte clar că restabilirea controlului asupra frontierelor a fost unul dintre elementele pe care le am vrut prin referendum; libertatea de circulaţie nereglementată mi s ar părea incompatibilă cu acea...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte