Stiri de ultima ora

SIBIU: Trei miniștri români au dispărut din programul oficial al summitului U.E. (AUDIO)

SIBIU: Trei miniștri români au dispărut din programul oficial al summitului U.E. (AUDIO)
International
Trei miniștri ai cabinetului Dăncilă care ar fi trebuit să participe la un eveniment organizat in marja summitului Uniunii Europene de la Sibiu au dispărut din programul oficial.

Este vorba de titularii de la Externe, Teodor Meleșcanu, Afaceri Europene, George Ciamba, și Apărare, Gabriel Leș.

Aceștia ar fi trebuit să susțină discursuri în cadrul unei conferințe cu titlul “Viitorul Europei“.

Nici unul dintre cei trei demnitari nu a explicat de ce nu se mai află în programul oficial.

Dar, după cum remarcă trimisul special al Europa FM la summitul din Sibiu, Anca Grădinaru, incidentul vine după ce premierul Viorica Dăncilă s-a plîns că nu a primit vreo invitație la reuniunea europeană.

În acest format, România este reprezentată dintotdeauna de către președintele țării.https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/05/08-mar-20-anca-ministri-lipsa-sibiu.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Scopul summitului neoficial al Uniunii Europene de la Sibiu nu este să ia decizii propriu-zise, ci să reașeze valorile proiectului european.

Așa a spus – la Europa FM, în cadrul emisiunii Piața Victoriei – analistul de politică externă Iulian Fota, fost consilier prezidențial.

Acesta a amintit că Uniunea a trecut prin mai multe crize – economică, a datoriilor Greciei ori a refugiaților – și că e în prezent amenințată de populiștii din interior.

Care ar fi, deci, lista priorităților?

Politica de apărare a Uniunii, cea de coeziune, siguranța cetățeanului și schimbările climatice sînt chestiunile presante, în opinia lui Iulian Fota.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/05/08-mai-20-fota-lista-de-prioritati.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Potrivit lui Iulian Fota, noile ambiții ale unor state în plin avans economic, precum China  sau India, impun statelor europene să rămînă împreună.

“Dacă în această lume – globalizată și mult mai complicată – noi, Europa, avem speranțe deșarte de a supraviețui ca britanici, ca români, ca germani (…) și nu ne vom aduna forțele, vom face o mare greșeală“, a spus fostul consilier prezidențial.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/05/08-mai-20-fota-noua-globalizare.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus