Stiri de ultima ora

Shinzo Abe va avea o întâlnire oficială cu Hassan Rouhani

Shinzo Abe va avea o întâlnire oficială cu Hassan Rouhani
International
Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunţat marţi că va avea o întâlnire oficială cu preşedintele iranian Hassan Rouhani la finalul lunii septembrie, în contextul în care tensiunile din Orientul Mijlociu sunt în creştere în urma atacurilor din Arabia Saudită, relatează Reuters.

Shinzo Abe va avea o întâlnire oficială cu Hassan Rouhani

Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc în New York, în cadrul Adunării Generale ONU. De asemenea, Shinzo Abe a anunţat că va face o vizită oficială în Belgia, pentru a se întâlni cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi seară că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu omologul din Iran, Hassan Rouhani, în timp ce liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus posibilitatea oricăror contacte cu Statele Unite.

Conform speculaţiilor apărute în rândul oficialilor, cei doi lideri ar fi putut să se întâlnească în cadrul Adunării Generale ONU. Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită afectează aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită, a informat cotidianul Financial Times. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus