Stiri de ultima ora

Şeful forţelor SUA în Europa pledează pentru întărirea capacităţilor de apărare ale NATO în Marea Negră

Şeful forţelor SUA în Europa pledează pentru întărirea capacităţilor de apărare ale NATO în Marea Negră
International
Comandantul forţelor SUA din Europa, generalul Curtis Scaparrotti a lansat un îndemn pentru întărirea capacităţii de apărare a Ucrainei în faţa agresiunii ruseşti din estul ţării şi în Marea Neagră.

Scaparrotti a făcut declaraţiile în cadrul unei audieri în Comisia pentru forţele armate a Senatului american, la trei luni după ce Rusia a sechestrat trei nave ucrainene şi echipajele lor în Strâmtoarea Kerci din apropierea peninsulei anexate Crimeea. Cei 24 de marinari ucraineni sunt judecaţi la Moscova pentru trecerea ilegală a frontierei ruse – Kievul îi consideră prizonieri de război.

Scaparrotti, care este şi şeful forţelor NATO în Europa, a menţionat că Statele Unite deja au vândut Ucrainei sisteme anti-tanc Javelin. Dar el a spus senatorilor că Washingtonul ar putea livra şi alte lucruri, „cum ar fi lunete de armă şi muniţii” pentru a întări forţele armate ale Ucrainei. De asemenea, el a zis că SUA ar putea lua în considerare sporirea capacităţilor de apărare în Marea Neagră, dar nu a specificat în ce mod anume.

Moscova „continuă să înarmeze, să instruiască” şi chiar „să lupte alături de forţele antiguvernamentale din estul Ucrainei”, a spus generalul Scaparrotti, acuzând Rusia de încălcarea acordurilor de la Minsk din 2015 menite să pună capăt conflictului.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus