Stiri de ultima ora

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a discutat cu Serghei Lavrov despre situația din Libia

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a discutat cu Serghei Lavrov despre situația din Libia
International
Secretarul american de Stat, Mike Pompeo , a declarat miercuri că Statele Unite doresc să colaboreze cu Rusia pentru încheierea conflictului din Libia , dar a adăugat că i-a reamintit marți ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov , că Libia este supusă unui embargo în privința importului de arme, anunță MEDIAFAX.

„Vrem să colaborăm cu Rusia, să ajungem la masa negocierilor, să avem o serie de discuții care să ducă la o decizie care să creeze ceea ce au încercat Națiunile Unite să facă”, a declarat Pompeo miercuri în cadrul unei conferințe de presă, informează site-ul agenției de presă Reuters.

„I-am reamintit (lui Lavrov, n. red.) că există un embargo privind armele care încă este în vigoare în Libia și că nicio țară nu ar trebui să livreze armament în Libia”, a adăugat oficialul american.

Libia este afectată de un război civil din 2014, Guvernul condus de Fayez al-Serraj fiind în conflict cu forțele conduse de generalul Khalifa Haftar.

Armata Națională Libiană (LNA), condusă de Haftar și susținută de Egipt, Emiratele Arabe Unite și Rusia, încearcă încă din luna aprilie să preia controlul asupra capitalei țării, Tripoli.

Luna trecută, autoritățile de la Washington au făcut apel la LNA să pună capăt ofensivei asupra capitalei. Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite au făcut apel la Moscova și alte părți implicate în conflict să renunțe la livrările de arme către Libia.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus