Stiri de ultima ora

Şaisprezece rebeli, executaţi în Iran ca reacţie la moartea poliţiştilor de frontieră

Şaisprezece rebeli, prezentaţi ca fiind membri ai "grupurilor ostile Republicii Islamice", au fost executaţi prin spânzurare, sâmbătă dimineaţă, în Iran, ca represalii la moartea a 14 poliţişti de frontieră într-un schimb de focuri, relatează AFP.

"Şaisprezece insurgenţi care au legături cu grupări ostile regimului au fost spânzuraţi, sâmbătă dimineaţă, la închisoarea din Zahedan (capitala provinciei Sistan Balucistan) ca reacţie la moartea poliţiştilor de frontieră la Saravan", a declarat Mohammad Marzieh, procurorul-general al provinciei.

Paisprezece agenţi ai poliţiei de frontieră din Iran au fost ucişi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă într-un schimb de focuri cu traficanţi de droguri sau insurgenţi care a avut loc în apropierea graniţei cu Pakistanul, anunţă agenţia oficială IRNA. "Paisprezece poliţişti de frontieră au fost ucişi în confruntări armate care au avut loc în regiunea Saravan (Sistan-Balucistan), iar alţi cinci au fost răniţi", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate iraniene.

Nu se ştie încă dacă este vorba de traficanţi de droguri sau de rebeli, a declarat oficialul citat.

Schimbul de focuri a avut loc într-o regiune muntoasă şi greu accesibilă frecventată de traficanţi de droguri şi de membri ai grupurilor insurgente.

Provincia Sistan-Balucistan, situată la frontiera dintre Iran şi Pakistan, este fieful grupului insurgent Jundallah (Soldaţii lui Allah).

Articole similare :
comments powered by Disqus