Stiri de ultima ora

Sabotaj sau atentat? 30 de cabine ale unui teleferic s-au prăbușit în gol FOTO

Sabotaj sau atentat? 30 de cabine ale unui teleferic s-au prăbușit în gol FOTO
International
Un aparent sabotaj a provocat sâmbătă căderea a circa 30 de cabine ale unui teleferic din vestul Canadei, fără a provoca din fericire victime.

"Apreciem că un cablu a fost tăiat şi că este vorba despre un act deliberat de vandalism", a declarat presei inspectoarea Kara Triance de la Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliţia federală), adăugând că a fost declanşată o investigaţie.

Ruperea cablului a antrenat sâmbătă în zori prăbuşirea a circa 30 de telecabine ale telefericului Sea to Sky din Squamish, din provincia Columbia Britanică (vest), într-un moment în care instalaţia încă nu fusese deschisă publicului şi nu funcţiona.

Importantă atracţie turistică în această regiune, telefericul poate transporta până la 240 de persoane odată şi oferă o panoramă spectaculoasă a golfului Howe, pe coasta Pacificului.

Într-un comunicat, GRC din oraşul Squamish, situat la nord de Vancouver, şi-a exprimat satisfacţia că nu s-au înregistrat răniţi, insistând totodată asupra gravităţii incidentului. GRC a cerut ajutorul cicliştilor şi drumeţilor aflaţi în zonă care "ar fi putut vedea ceva".

Directorul telefericului, Kirby Brown, a declarat pentru postul de televiziune CBC că a fost efectuată o operaţiune de mentenanţă la cablul principal şi că acesta se afla în stare foarte bună.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus