Stiri de ultima ora

Rusia trimite o nouă fregată cu rachete de croazieră în Marea Mediterană

Rusia trimite o nouă fregată cu rachete de croazieră în Marea Mediterană
International
Rusia a anunţat că a trimis luni noua sa fregată Amiral Makarov echipată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr în Marea Mediterană, la câteva luni după ce Moscova şi-a consolidat forţele navale în largul coastei siriene, transmite agenţia Reuters.

„Fregata Flotei de la Marea Neagră Amiral Makarov a părăsit (baza navală) Sevastopol şi se îndreaptă spre strâmtorile Mării Negre. Nava va acţiona în cadrul forţei navale permanente a flotei ruseşti din Mediterana“, a afirmat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

În trecut, forţele ruse au tras rachete de croazieră Kalibr de pe fregate şi submarine staţionate în Marea Mediterană spre ţinte ale militanţilor, pentru a sprijini astfel ofensiva armatei siriene.

Deocamdată, Ministerul rus nu a spus dacă fregata ar urma să participe la operaţiunea militară din Siria, unde Moscova l-a sprijinit pe preşedintele Bashar al-Assad de la intrarea în război în 2015.

În mai, însă, liderul de la Kremlin,Vladimir Putin, a anunţat că nave militare ruseşti cu rachete de croazieră Kalibr se vor afla permanent în Marea Mediterană pentru a contracara ceea ce el a numit „ameninţarea teroristă“ în Siria.

În vara aceasta, Rusia a desfăşurat mai multe nave de război în Marea Mediterană, inclusiv fregatele Amiral Grigorovici, Amiral Essen şi Pitlivîi, împreună cu nava de desant Nikolai Filcenkov şi corveta cu rachete Vîşni Volocek.

Ziarul „Izvestia“ a scris în august că Rusia şi-a adunat cel mai mare grup naval în Marea Mediterană după 2015, ce cuprinde 10 nave, majoritatea echipate cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr. Mai multe nave se aflau pe drum, potrivit publicaţiei citate, iar două submarine au fost, de asemenea, desfăşurate.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus