Stiri de ultima ora

Rusia și Turcia au căzut de acord în ceea ce privește nevoia de măsuri decisive pentru a stabiliza situația din regiunea Idlib

Rusia și Turcia au căzut de acord în ceea ce privește nevoia de măsuri decisive pentru a stabiliza situația din regiunea Idlib
International
Ministerele Apărării din Rusia și Turcia au căzut de acord în ceea ce privește nevoia de „măsuri decisive” pentru a stabiliza situația din regiunea Idlib, situată în nord-vestul Siriei, relatează agenția de presă RIA potrivită de mediafax.

Rusia, aliat important al Guvernului din Siria, a semnat în luna septembrie un acord cu Turcia pentru crearea unei zone demilitarizate în regiunea Idlib, prin care s-a decis retragerea armamentului greu din zonă. Acordul a fost încheiat de președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Tayyip Erdogan.

Conform comunicatului emis în urma discuțiilor purtate de către cei doi miniștri ai Apărării în Ankara, există „nevoia urgentă de măsuri decisive pentru a asigura securitatea în regiunea demilitarizată din Idlib”.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Articole similare :
comments powered by Disqus