Stiri de ultima ora

Rusia îl dă în urmărire internațională pe Plahotnciuc - surse

Rusia îl dă în urmărire internațională pe Plahotnciuc - surse
International
Andrei Năstase, ministrul de Interne al Moldovei, a declarat sâmbătă că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a transmis că oligarhul Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală în Rusia, urmând ca această țară să solicite și urmărirea sa internațională, potrivit Unimedia.

„Am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova", a spus Andrei Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle, adăugând că, deocamdată, nu știe toate detaliile legate de ancheta începută de procurorii ruși împotriva liderului Partidului Democrat din Moldova.

"Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba", a mai spus ministrul de Interne de la Chisinău.

În luna martie 2019, presa rusă a difuzat informații privind legăturile lui Plahotniuc cu omul de afaceri Veaceslav Platon și suspiciunile că aceștia se fac vinovați de spălare de bani.

Informațiile au fost confirmate și de Ministerul rus de Interne care susține că cei doi sunt suspectați că au făcut tranzacții ilegale cu 37 de miliarde de ruble, echivalentul a 560.000.000 de dolari.

„Organizatorii activităților ilegale au fost Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon, care au cetățenia Federației Ruse. În perioada 2013-2014, membrii grupării criminale, pe bază de falsuri și documente false, ar fi transferat bani în valută străină în conturile nerezidenților unei bănci din Moldova și alte organizații străine sub pretextul vânzării monedei. Banii primiți în ruble rusești au fost lichidați din conturile corespondente ale băncilor rusești cu privire la falsurile deciziilor instanțelor din Republica Moldova în favoarea persoanelor fizice și juridice străine (nerezidenți). În total, potrivit investigației, peste 37 de miliarde de ruble au fost retrase în afara Rusiei", se arăta într-un comunicat al Ministerul de Interne din Rusia.
www.realitatea.net

Articole similare :
comments powered by Disqus