Stiri de ultima ora

Rugăciuni pentru Amazon. Papa Francisc a cerut implicarea comunităţii internaţionale

Rugăciuni pentru Amazon. Papa Francisc a cerut implicarea comunităţii internaţionale
International
Catastrofa ecologică din bazinul Amazonului a fost şi subiectul slujbei de azi, de la Vatican. Papa Francisc, care a convocat un sinod special în octombrie, a cerut comunităţii internaţionale să participe la stingerea incendiilor. Mesajul suveranului pontif a primit un prim răspuns: Leonardo di Caprio şi alte vedete ale filmului au anunţat că vor dona bani pentru a ajuta la rezolvarea crizei.

Rugăciuni pentru Amazon

Papa Francisc a lansat un apel către comunitatea internaţională să facă eforturi pentru stingerea incendiilor şi a avertizat că pădurea amazoniană este vitală pentru întreaga planetă. Suveranul pontif a convocat în octombrie un sinod special pentru discutarea problemelor care afectează bazinul Amazonului şi triburile de amerindieni.

“Cu toţii suntem îngrijoraţi de incendiile masive care fac ravagii în bazinul Amazonului. Să ne rugăm ca, prin eforturile tuturor, să fie puse sub control cât mai repede posibil. Această pădure este un plămân vital pentru planeta noastră. Probabil că oamenii din bazinul Amazonului nu au mai fost ameninţaţi niciodată aşa cum se întâmplă acum”, a transmis Papa Francisc.

Francisc, care a scris un important document în 2015 despre protecţia mediului înconjurător, s-a pronunţat deseori în favoarea amerindienilor şi a dreptului acestora de a-şi păstra pământurile şi valorile culturale. Suveranul pontif a pledat şi pentru reducerea progresivă a folosirii combustibililor fosili. Şase ţări din America Latină au solicitat ajutor militar pentru a face faţă incendiilor apocaliptice în care au fost distruse peste 600.000 de hectare de vegetaţie.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus