Stiri de ultima ora

Români, sclavi în Spania: Calvarul unei familii plecate la muncă

Români, sclavi în Spania: Calvarul unei familii plecate la muncă
International
Trei români păcăliți de o familie din România au trecut prin chinuri groaznice până au fost salvați de agenții Poliției Naționale spaniole. Victimelor li se promiseseră locuri de muncă în agricultură și la culesul fructelor, plătite cu 700 de euro pe lună, masă și cazare. În schimb, când au ajuns în Spania au fost preluați de o organizație mafiotă care exploata și tortura persoanele după ce le rețineau actele.

Exploatatorii i-au închis pe cei trei într-un grajd de animale la o fermă din Olivares, Sevilla. Condițiile descrise de poliția spaniolă, într-un comunicat de presă, sunt desprinse din filmele de groază. Oamenii erau ținuți pe jos, în frig și întuneric, într-o încăpere fără geamuri. Ei le-au povestit anchetatorilor despre bătăile groaznice cu bâte și săbii pe care le încasau. Victimele erau hrănite numai o dată pe zi, cu pâine uscată și apă. Când nu aveau de muncă, erau obligați să fure portocale pe care agresorii le vindeau pentru a face rost de bani.

Printre sclavi se afla și un băiat cu handicap pe care familia îl folosea ca servitor în casă, scrie stiridiaspora.ro .

Doi dintre români au reușit să fugă de Crăciun, când exploatatorii s-au îmbătat și nu au mai fost la fel de vigilenți. Operațiunea de salvare din cadrul poliției din Andalucia a fost posibilă cu ajutorul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al Ministerului de Interne.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus