Stiri de ultima ora

România îşi încheie mandatul de preşedinte al Consiliului UE cu peste 100 de dosare finalizate

România îşi încheie mandatul de preşedinte al Consiliului UE cu peste 100 de dosare finalizate
International
România a predat aseară, simbolic, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene Finlandei.

Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a scris pe twitter, după ultimul Consiliu pentru Afaceri Generale pe care l-a prezidat, că momenul predării clopoţelului a fost unul  emoţionant dar şi trist.

România va mai deţine preşedinţia Uniunii Europene peste 14 ani, iar în acest prim mandat, care oficial, se încheie la 1 iulie, diplomaţii, tehnicienii  şi politicienii români au avut rezultate de două ori mai bune decât alte state membre.

În cele 6 luni, România a reuşit să finalizeze negocierile politice în vederea adoptării de noi legi într-o sută de cauze, ceea ce reprezintă mai mult decât dublu faţă de numărul dosarelor închise de alte state.

Reprezentantul permanet al României la Uniuna Europeană, ambasadorul Luminiţa Odobescu spune că cel sensibil dosar a fost cel care va obliga gigantul rus Gazprom să respecte regulile europene în ceea ce priveşte comercializarea gazului în Uniune.

Germania, Granţa şi Olanda construiesc alături de Gazprom  gazoductul Nord Stream 2 care a dus la complicaţii diplomatice mari în relaţia cu Statele Unite.https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/06/19iun-13-Odobescu-cel-mai-greu-a-fost-dosarul-pe-gaze-.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.În sutele de negocieri şi la organizarea nenumăratelor evenimente au lucrat 180 de diplomaţi dar şi nenumăraţi funcţionari, majoritatea tineri.

Ambasadorul Luminiţa Odobescu spune că în cele şase luni, cei implicaţi au dormit extrem de puţin.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/06/19iun-12-Odobescu-emotii-unice-in-viata-unui-diplomat-.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Aseară, comisarul european pentru Extindere Iohannes Hahn a felicitat România.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/06/19iun-13-Hahn-ati-facut-o-super-treaba-.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.În ultimele zile de mandat, România şi-a propus să  preda  un proiect de buget al Uniunii Europene pentru perioada  2021-2027.

 

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus