Stiri - Editia din date de 11-08-2017

Arhiva stiri din data de:
11-08-2017 Stiri de ultima ora din

Reuters: Regimul Maduro, dependent de Rusia pentru finanţare, oferă în schimb active de stat şi petrol

International
În condiţiile unei crize economice şi politice profunde, regimul preşedintelui Nicolas Maduro din Venezuela a devenit tot mai dependent de Rusia pentru finanţare, oferind în schimb Moscovei active ale companiilor de stat, în special din industria petrolieră, se arată într-o analiză Reuters.

Reuters: Regimul Maduro, dependent de Rusia pentru finanţare, oferă în schimb active de stat şi petrol

Profitând de statutul de principal creditor al regimului guvernamental de la Caracas, Rusia îşi consolidează dominaţia asupra industriei petroliere din Venezuela.

Compania petrolieră de stat Petroleos de Venezuela (PDVSA) este angrenată în negocieri cu firma rusă de stat Rosneft pentru cedarea unor participaţii în câteva din cele mai productive proiecte petroliere din Venezuela, potrivit unui oficial de rang înalt de la Caracas şi unor surse din industria energiei.

Moscova are o poziţie puternică în cadrul negocierilor în condiţiile în care fondurile virate de Rusia şi Rosneft au avut un rol crucial pentru regimul din Venezuela confruntat cu o scădere dramatică a veniturilor din cauza crizei politice şi economice şi a sancţiunilor internaţionale.

Mai mult, Rosneft joacă rolul de intermediar al vânzărilor de petrol din Venezuela către clienţi din întreaga lume. O mare parte din petrolul din Venezuela ajunge în rafinăriile din Statele Unite, în pofida sancţiunilor împotriva Rusiei, fiind vândut prin intermediul unor firme de comerţ, potrivit unor documente interne ale Petroleos de Venezuela (PDVSA), citate de agenţia de ştiri Reuters.

Rosneft revinde în acest moment 225.000 de barili de petrol din Venezuela pe zi, aproximativ 13% din exporturile totale ale ţării, se arată în documente interne ale PDVSA.

Petrolul transferat către Rosneft de Venezuela reprezintă plata pentru miliardele de dolari împrumutaţi Guvernului de la Caracas de Rusia.

În ultimii doi ani, regimul preşedintelui Maduro a devenit din ce în ce mai dependent de Moscova, după ce China şi-a redus expunerea în această ţară din cauza corupţiei şi criminalităţii.

Multe companii multinaţionale şi-au redus sau închis operaţiunile locale din cauza gravei crize politice şi economice cu care se confruntă Venezuela.

Pe de altă parte, Rosneft profită de aceste probleme pentru a prelua controlul asupra unei părţi semnificative din industria petrolieră a ţării.Articole similare :
11
aug.
reutersregimul maduro dependent de rusia pentru finantareofera in schimb active de stat si petrol
Economic
În condiţiile unei crize economice şi politice profunde, regimul preşedintelui Nicolas Maduro din Venezuela a devenit tot mai dependent de Rusia pentru finanţare, oferind în schimb Moscovei active ale...

22
sep.
cum a ajuns o tara care era de 12 ori mai bogata decat china sa fie macinata de saracie si conflicte
Actualitate
Venezuela s a lovit de multe crize politice de a lungul istoriei sale, însă indiferent de situaţie potenţialul economic al ţării nu a fost niciodată negat. Imediat după descoperirea petrolului la începutul...

17
dec.
petrol si gaze rusia incheie acorduri cu venezuela
Economic
Compania petrolieră de stat PDVSA din Venezuela a anunţat sâmbătă că a semnat cu gigantul rus Rosneft o serie de acorduri în domeniile petrolier şi gazelor naturale, cu ocazia unei...

07
mai.
venezuela denunta politicile dominatoare ale regimului donald trump
International
Ministerul de Externe de la Caracas a denunţat politicile dominatoare ale regimului Donald Trump , după ce Mike Pompeo, secretarul american de Stat, l a catalogat drept dictator pe Nicolas Maduro, preşedintele...

19
sep.
presedintele venezuelei spune ca se aseamana foarte mult cu dictatorul sovietic stalin
International
Preşedintele venezuelan Nicolas Maduro afirmă că are multe în comun cu liderul sovietic Iosif V. Stalin, adăugând că este criticat de oameni politici care utilizează măsuri mult mai dure în...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte