Stiri de ultima ora

Reuters: Donald Trump ar putea folosi abordarea dură faţă de China în campania electorală din 2020

Reuters: Donald Trump ar putea folosi abordarea dură faţă de China în campania electorală din 2020
International
Administraţia de la Beijing consideră că disputa comercială cu Washingtonul poate fi depăşită prin respect reciproc, dar echipa preşedintelui SUA, Donald Trump, ar putea opta pentru abordarea dură faţă de China ca element de campanie electorală în scrutinul prezidenţial din 2020, relatează Reuters.

23 afişări

Reuters: Donald Trump ar putea folosi abordarea dură faţă de China în campania electorală din 2020

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul chinez, Xi Jinping, au stabilit în iunie, la summitul G20 din Japonia, să amâne impunerea de noi sancţiuni reciproce şi să continue dialogul pentru ajungerea la un acord comercial, dar, deocamdată, nu s-a stabilit exact când vor fi reluate negocierile şi nici cât se vor mai prelungi. "Conform acordului la care s-a ajuns la Osaka de către liderii ambelor ţări, echipele de negociere vor relua discuţiile pe teme economice şi comerciale pe baza egalităţii şi respectului reciproc. China consideră că ambele părţi pot găsi o modalitate de a rezolva problemele dacă se ţine cont de preocupările fiecărei părţi printr-un dialog al egalilor", a transmis joi Ministerul Comerţului de la Beijing, citat de site-ul agenţiei Reuters. Există posibilitatea ca negocierile pentru depăşirea crizei comerciale cu Beijingul să se prelungească până în anul 2020, când în Statele Unite sunt programate alegeri prezidenţiale.

"Cred că ajungem în 2020 înainte de a fi găsită o soluţie la această criză. Cred că acest lucru l-ar ajuta politic, deoarece aceasta este realitatea lumii în care trăim", afirmă Steve Bannon, fost consilier pentru Strategii politice al lui Donald Trump. Steve Bannon a pledat pentru o abordare dură faţă de China.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus