Stiri de ultima ora

Referendum pentru alipirea Crimeii la Rusia: Votul a inceput LIVE

Referendum pentru alipirea Crimeii la Rusia: Votul a inceput LIVE
International
Autoritatile pro-ruse din Crimeea i-au cerut presedintelui rus, Vladimir Putin , la 6 martie, sa ia in considerare cererea regiunii de a se alipi Federatiei Ruse. Chestiunea este supusa duminica unui referendum.

Cei care merg duminica la urne sunt intrebati daca vor ca peninsula Crimeea sa devina parte a Federatiei Ruse sau sa ramana o regiune autonoma a Ucrainei, pe baza unei Constitutii din anii 90, care ii acorda o autonomie extinsa.

Referendumul a fost mai intai fixat pentru 25 mai, cand ar fi coincis cu alegerile anticipate pentru presedintia Ucrainei, apoi pentru 30 mai. Daca initial era vorba numai despre "viitorul" Crimeei, acum este vorba despre alipirea la Rusia .

Printre initiativele decise de autoritatile pro-ruse din Crimeea se mai numara si nationalizarea proprietatilor statului ucrainean, dar si trecerea regiunii la moneda Rusiei, rubla.

Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor de duminica din Crimeea.

08:10 - Oamenii se prezinta in numar mare la urne, inca de la prima ora. Multi dintre ei au venit special pentru a verifica daca numele lor apar pe liste si pentru a se asigura ca nu voteaza altcineva pentru ei, informeaza B1 TV.

08:00 - In Crimeea s-au deschis sectiile de votare si referendumul a inceput. Sunt asteptati la urne cei 1,5 milioane de locuitori din regiune.

Articole similare :
comments powered by Disqus