Stiri - Editia din date de 06-03-2014

Arhiva stiri din data de:
06-03-2014 Stiri de ultima ora din

Razboi la granitele Romaniei: Ocupatie bizara in Crimeea - Cine e vinovat? LIVE TEXT

International
Rusia lui Vladimir Putin nu vrea sa cedeze in fata comunitatii internationale in ceea ce priveste peninsula Crimeea. Negocierile s-au blocat, dupa ce Moscova a refuzat sa discute o eventuala retragere a trupelor sale de pe teritoriul ocupat de aproape o saptamana.

UE si SUA se vad fortate de refuzul Moscovei sa gaseasca o modalitate de a pedepsi Rusia, prin sanctiuni si revizuirea tratatelor internationale, pentru a proteja integritatea si suveranitatea Ucrainei.

Dialogul cu Moscova cu privire la retragerea trupelor sale la bazele lor este cu atat mai ingreunat cu cat rusii nu recunosc faptul ca cei care au ocupat instalatiile militare, punctele de control si alte spatii strategice din Peninsula sunt soldati ai Rusiei.

Ocupatia Crimeii se desfasoara bizar, pe tacute. Rusii nu recunosc prezenta lor acolo, iar ucrainenii se feresc sa ii provoace, de teama ca un singur glont tras va declansa o confruntare sangeroasa.

Ramenti pe Ziare.com pentru a urmari, in format LIVE TEXT cum se desfasoara evolutiile din Crimeea:

08:20 - Liderii UE incep, joi, un summit de urgenta pentru a decide cat de puternic va fi raspunsul pentru ocupatia rusa din Crimeea. Unii membri, in special din Europa de Sud, cer sanctiuni dure, in vreme ce altii, condusi de Germania, insista pe mediere pentru iesirea din criza.

08:00 - Coloana de militari rusi s-a intors la baza ucraineana Perevalnoe, de unde plecase miercuri noaptea, dupa un asediu de aproape o saptamana.

07:50 - Tatarii din Bakcisarai au adus alimente soldatilor ucraineni in baza militara ocupata de fortele ruse.

07:45 - Vasele ruse ce blocheaza intrarea in Donuzlav s-au retras, potrivit ofiterilor din garnizoana din Novozernoe.

Tulburarile din Crimeea au inceput dupa ce Opozitia a preluat puterea la Kiev. In urma a patru luni de proteste violente, presedintele Viktor Ianukovici a fugit in Rusia. Acesta a preferat relatii mai stranse cu Moscova, in defavoarea relatiilor cu Uniunea Europeana, ceea ce a declansat valul de proteste din tara.

Rusia, care are o baza navala la Sevastopol, in Crimeea, unde este gazduita flota sa la Marea Neagra, are interese strategice aici. Aproape 60% din populatia peninsulei este de origine rusa si ar prefera sa fie condusa de la Moscova, nu de noua putere de la Kiev, pro-europeana.

Peninsula Crimeea este o republica autonoma a Ucrainei, aflata pe coasta nordica a Marii Negre, cu capitala la Simferopol. Trecuta de-a lungul timpului de la Rusia la Ucraina , populatia majoritar rusa ar dori acum intoarcerea la stapanirea rusa.

97% din populatia peninsulei utilizeaza limba rusa drept limba principala si a fost lovita direct de una din primele masuri luate de noua putere de la Kiev, ce a decretat anularea legii ce permitea folosirea rusei si altor limbi minoritare, printre care si romana, si recunoasterea lor drept limbi oficiale in regiunile multiculturale.

Dupa ce presedintele fugar Viktor Ianukovici a fost demis de Parlamentul de la Kiev, majoritatea rusa din Crimeea a inceput sa protesteze in fata Parlamentului regional, cerand parlamentarilor sa nu sustina autoritatile centrale.

Oamenii vor ca Regiunea Autonoma Crimeea sa se intoarca la constitutia din 1992, cand a avut, pentru scurt timp, propriul presedinte. Unii vor alipirea la Rusia.Articole similare :
05
mar.
razboi la granitele romaniei ce isi doreste putin live
International
Rusii nu s au retras din bazele ucrainene ocupate in peninsula Crimeea si nici nu dau semne ca au gand sa plece. Pe de alta parte, nici nu fac uz de...

13
mar.
gazpromul preia controlul petrolului si gazelor din crimeea
International
Companiile ruse precum Gazprom ar trebui sa se implice in productia de petrol si gaze naturale din Crimeea, este de parere presedintele parlamentului acestei republici autonome ucrainene. Valdimir Konstantinov a...

14
mar.
avioanele rusesti ocolesc ucraina
International
Potrivit datelor de zbor obtinute de pe site ul traficului aerian, un zbor Aeroflot catre Simferopol, in peninsula autonoma ucraieana Crimeea, a avut, miercuri, o ruta mult mai lunga pe teritoriul...

03
mar.
razboi la granita romaniei crimeea sub ocupatie rusa john kerry merge la kiev live
International
Conflictul militar care ameninta sa se declanseze in peninsula ucraineana Crimeea a pus in alerta comunitatea internationala. Eforturile diplomatice continua pentru a convinge Rusia sa renunte la planurile de interventie,...

03
mar.
autoritatile din crimeea au confiscat armament si explozibil de la radicali pro europeni
International
Fortele de autoaparare care pazesc granita Republicii Autonome Crimeea au prevenit intrarea in Peninsula a unei mari cantitati de arme de foc si explozibili, aduse in camioane de catre radicalii...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : International:
Artilcole stiri grupate pe subiecte