Stiri de ultima ora

Razboi in Gaza: Israelul isi reia bombardamentele

Razboi in Gaza: Israelul isi reia bombardamentele
International
Bombardamentele armatei israeliene in Fasia Gaza au fost reluate, vineri, dupa ce militantii palestinieni au lansat 18 rachete impotriva Israelului. Gruparea Hamas a refuzat extinderea armistitiului de 72 de ore, pe motiv ca cererile sale nu au fost acceptate de Israel .

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ordonat armatei sa raspunda puternic incalcarii armistitiului decretat marti, informeaza The Guardian .

Operatiunea de retaliere vine dupa ce rachetele palestinienilor au cazut asupra Israelului in succesiune, timp de doua ore si jumatate.

Cerul Gazei s-a umplut de drone si avioane de lupta F16 si la scurt timp s-au auzit si primele explozii, in Gaza City.

Trei zile de pace in Gaza: Israelul da semne ca s-ar retrage total

Armistitiul din Gaza s-a incheiat vineri, la ora locala 08.00, si eforturile internationale se axeaza pe negocieri pentru prelungirea acestuia. Un oficial Hamas a insistat ca gruparea este pregatita sa reia lupta, daca nu va obtine concesiile cerute la aceste negocieri - cea mai importanta fiind ridicarea blocadei impuse Fasiei.

Israelul insista ca Hamas trebuie sa se dezarmeze, in schimbul ridicarii blocadei.

Joi, Ministerul palestinian al Sanatatii a emis un nou bilant al celor aproape patru saptamani de lupte in Gaza: 1.888 de morti, din care 446 copii, si 9.804 persoane ranite. ONU estimeaza ca cel putin 70% dintre morti erau civili. Alti 65.000 de palestinieni si-au pierdut locuintele.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus