Stiri de ultima ora

Raiduri israeliene în Gaza şi tiruri cu rachete palestiniene, după ce Hamas a respins armistiţiul

Raiduri israeliene în Gaza şi tiruri cu rachete palestiniene, după ce Hamas a respins armistiţiul
International
Israelul face noi raiduri în Fâşia Gaza, după ce organizaţia Hamas a refuzat propunerea de armistiţiu mediată de Egipt. După noile operaţiuni israeliene, bilanţul total al victimelor de la începutul conflictului a ajuns la 202 morţi. Înainte de reînceperea raidurilor, armata israeliană a trimis avertismente de bombardament populaţiei din Fâşia Gaza.

La primele ore ale dimineţii, forţele israeliene au avertizat peste 100 de mii de palestinieni să-şi evacueze locuinţele. Potrivit unor oficiali palestinieni, ministerul de Interne din Gaza, controlat de Hamas, le-a cerut însă locuitorilor să nu asculte de avertismentele israeliene, calificate drept război psihologic.

Forţele israeliene afirmă că la primele ore ale dimineţii au bombardat cel puţin 20 de ascunzători de rachete, depozite de muniţie şi tuneluri, precum şi locuinţele unor înalţi responsabili ai Hamas. Gruparea Hamas a continuat atacurile cu rachete - peste 150 de proiectile au fost trase în Israel.

Cele mai multe dintre ele nu au produs însă pagube sau victime, iar câteva zeci au fost interceptate de sistemul de apărare anti-rachetă Iron Dome.

Totuşi, alarmele sună aproape continuu în mai multe oraşe între care şi Tel Aviv, iar oamenii se reugiază în adăposturi. Israelul îşi suspendase raidurile în urma unei propuneri de încetare a focului propusă de Egipt - refuzată însă de Hamas.

De la începutul lui iulie, activiştii Hamas au lansat 1000 de rachete asupra teritoriului israelian, atacuri soldate până acum cu un mort. Israelul a desfăşurat 1.500 de raiduri în Fâşia Gaza, potrivit armatei israeliene. Totul a început după ce trei tineri israelieni au fost găsiţi morţi în Fâşia Gaza, crimă urmată de uciderea unui copil palestinian în Israel.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus