Stiri de ultima ora

Procurorii francezi lansează o investigaţie privind omor din culpă în cazul prăbuşirii avionului Germanwings

Procurorii francezi lansează o investigaţie privind omor din culpă în cazul prăbuşirii avionului Germanwings
International
Lubitz consultase şapte medici în luna dinaintea prăbuşirii aeronavei Airbus A320 FOTO The Mirror

Procurorii din Franţa au anunţat vineri că deschid o investigaţie preliminară, privind acuzaţii de omor din culpă în cazul prăbuşirii avionului Germanwings în Franţa. Deocamdată nu este clar pe cine pot viza eventualele puneri sub acuzare, notează BBC.

Toate cele 150 de persoane aflate la bordul avionului Germanwings, în mare parte nemţi şi spanioli, au murit în prăbuşirea din Alpii francezi, în martie. Procurorul din Marsilia, Brice Robin, a declarat că „nu există îndoială“ cu privire la faptul că Andreas Lubitz, copilotul,  a prăbuşit intenţionat aeronava.

Germanwings şi compania-mamă Lufthansa  declaraseră anterior că Andreas Lubitz, 27 de ani, trecuse toate examenele fizice privind capacităţile de zbor. Lufthansa a recunoscut şi că era la curent cu faptul că Lubitz suferea de depresie severă, în 2009, în timp ce urma cursuri pentru licenţa de pilot. 

Robin a declarat că medicii care îl tratau pe Lubitz credeau că acesta este în incapacitatea de a zbura, însă nu au transmis acest lucru angajatorilor lui din cauza legii germane privind confidenţialitatea pacienţilor.

Procurorul spune că o investigaţie preliminară, realizată de trei magistraţi, se va concentra pe lipsa comunicării dintre medicii lui Lubitz şi angajatorii, despre ce ştia fiecare şi ce informaţii nu au fost transmise, acestea fiind puncte de investigaţie ce conduc spre acuzaţii de omor din culpă.

Lubitz consultase şapte medici în luna dinaintea prăbuşirii aeronavei Airbus A320, un medic generalist, trei psihologi şi trei oftalmologi, Lubitz avea probleme cu vederea şi cu doar o săptămâna înainte de prăbuşire el a spus unui doctor că doarme doar două ore pe noapte şi că se teme că orbeşte.

Însă medicii nu au putut descoperi „nicio cauză organică“ pentru starea vederii copilotului, un medic sugerând că e posibil să fie din cauza problemelor psihice.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus